Dolar

32,2613

Euro

34,7889

Altın

2.405,47

Bist

10.177,30

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un batı kesiminde uluslararası koalisyon güçlerine ait olduğu tahmin edilen savaş uçağı tarafından düzenlenen saldırıda 11 sivil hayatını kaybetti - Kentteki çatışmalarda güvenlik güçlerinden 3 kişi öldü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 17:05:11

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu
Irak'ın Musul kentinde meydana gelen şiddet olaylarında çoğunluğu sivil 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak Federal Polis Biriminden Yüzbaşı Yahya Abbas et-Talibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un güneybatısında acil müdahale birlikleri ve polis güçleri ile DEAŞ militanları arasında sabahtan bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Talibi, çatışmalarda güvenlik güçlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiğini, terör örgütü DEAŞ'tan da biri intihar eylemcisi 9 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Terör örgütü DEAŞ'a öldürücü darbenin vurulması için yeni bir cephe açma çabasında olduklarını dile getiren Talibi, "Güvenlik güçleri, kent merkezinin tamamen DEAŞ'tan temizlenmesi çerçevesinde, Musul el-Cedide bölgesinin ele geçirilmesi amacıyla yeni bir cephenin daha açılmasında kararlı." dedi.

Yüzbaşı Talibi, çatışmalar sebebiyle ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Öte yandan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyon güçlerine ait olduğu tahmin edilen savaş uçaklarının kentin batısına düzenlediği saldırıda 11 sivil hayatını kaybetti.

Musul'un doğu yakasını ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'ta kentin batı bölgesini DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna başlamıştı.

Haber Ara