Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi

Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 19:27:54

Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk askerlerinin Musul'a girmesi için Bağdat yönetimine haber verilmediği ve onayının alınmadığını savundu.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Türk askerlerinin Irak topraklarına girmesi olayını kabul etmediklerini belirtti.

"Türkiye, bize askerlerin Musul'a girmesinden haberimizin ve onayımızın olduğuna dair herhangi bir belge sunamaz. Bu olayı 'Irak'ın egemenliğine saldırı' olarak addediyoruz. Irak, DAEŞ çetelerine karşı zafer elde ediyor ve Irak topraklarında terörle mücadele eden Iraklı güçler dışında hiçbir yabancı güç bulunmuyor" dedi.

Açıklamada, Irak'ın uluslararası toplumdan daha fazla eğitim, silah ve hava keşif desteği beklediklerini belirtti.

Terör örgütü DAEŞ'in Irak-Suriye sınırında istediği şekilde hareket ettiğini ve bunun engellenmesi için desteğin gerektiği ifade edilen açıklamada, Irak'a teröristlerin girişinin engellenmesinin önemine değindi. "Ayrıca terörist DAEŞ çetelerinin petrol kaçakçılığının da durdurulması önemli " diyen İbadi, bu petrolün Türkiye üzerinden kaçırıldığını iddia etti.

Peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk askeri birliğinin görev değişimi nedeniyle geçen cuma günü yapılmıştı. Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderilmiş, birliklerin değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Haber Ara