Dolar

32,2782

Euro

34,7475

Altın

2.393,54

Bist

10.276,88

Müşterilerine 200 çeşit baklava sunuyor

Müşterilerine 200 çeşit baklava sunuyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-06 13:26:21

Müşterilerine 200 çeşit baklava sunuyor
HARUN KAYMAZ - Bursa'da yaklaşık yarım asırdır baklavacılık yapan Yüksel Hacı Hasanoğulları, içeriği ve şekline göre değişen 200 çeşit baklavasıyla müşterilerine farklı bir damak tadı sunuyor.

Her gün onlarca çeşitte baklavayı hazırlayıp satışa sunan Hasanoğulları'nın düğün pastasına alternatif olarak hazırladığı 7'den 11 kata kadar çıkan "düğün baklavası", düğün misafirlerine farklı bir ikramı tercih edenlerden ilgi görüyor.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği yönetim kurulu üyesi de olan Hasanoğulları, baklavacılığa İstanbul'da ünlü firmalarda çalışarak başladıklarını söyledi.

Usta başı olarak bir süre çalışan ağabeyleriyle Bursa'da 1970'de kendi baklavacı dükkanını açtığını anlatan Hasanoğulları, hayatının büyük bölümünün baklavacılıkla geçtiğini ifade etti.

Bursa'da yıllardır farklı ürünleriyle müşterilerine hizmet ettiğini dile getiren Hasanoğulları, 'İstanbul'da, Ankara'da bulunsaydık, dünya markası olmuştuk. Biz Bursa firmasıyız ve burada iddialı baklavalar yapıyoruz. Bütün ustalarımız her gün kendi firmalarına gelir gibi geliyor ve bu birbirinden güzel ürünleri hazırlıyor' dedi.

-"Çiğ köfte" baklavası

İlk açıldıkları yıllarda klasik, kuru, cevizli, kare, havuç dilimi gibi sınırlı sayıda baklava yaptıklarını belirten Hasanoğulları, şöyle devam etti:

'Çok şükür şimdi 200 çeşit sadece baklava ürünümüz var. Bunlara 'haremin güzeli, gelinin bohçası, kıvrım, dilberin dudağı, çiğ köfte' gibi isimler veriyoruz. Yeni geliştirdiğimiz bazı ürünler var. Halen üzerinde çalışıyoruz. Bunlara da torunlarımın adını vereceğim. Her birinin ya içeriği ya da şekli farklı oluyor. Çiğ köfte baklavasının içinde bal, arı sütü, pekmez, tere yağı, antep fıstığı var. Yiyenleri acıktırmayan bu baklava, 8 saat tok tutuyor. Çok sayıda kadayıf çeşidimiz de bulunuyor. Ballı kadayıf yapıyoruz, müşteriler yoğun ilgi gösteriyor."

- 17 ürünü tescilli

Müşterilerinin kaliteli ürün için kendilerini tercih ettiğini anlatan Hasanoğulları, "Benim müşterim 50 liralık yakıt yakar ama Bursa'nın öbür ucundan bana gelir. 17 tescili ürünüm var. Bunlar için çok para ve zaman harcadım. Zeytinyağlı baklavadan, çikolatalı şöbiyete kadar her türlü damak tadına hitap edecek baklavamız var" ifadesini kullandı.

Ürünlerinde kesinlikle glikoz şurubu olmadığını, Konya'dan aldıkları şekeri kullandıklarını ifade eden Hasanoğulları, ürünlerinin, kullandıkları hammaddelerin kalitesine göre hak ettiği fiyattan alıcı bulduğunu söyledi.

- Düğünlere artık 'düğün baklavası'

Hasanoğulları, baklavacı bir kişinin düğün pastasının baklavadan olması gerektiğine inandığını vurgulayarak, 'Oğlumun düğününde misafirlere baklava ikram ettim. Düğüne özel, 7 katlı düğün baklavası hazırladık. İlgi gördü, talep aldık. 11 kata kadar düğün baklavası yapabiliyoruz" dedi.

Türkiye'de çok iyi baklava ustaları olduğuna değinen Hasanoğulları, 'Her şey para ile zenginlik ile olmuyor. Bizim enerjimiz, heyecanımız var. Arabanı bile üç senede yeniliyorsun. Biz de her yıl ürünlerimize yeni ürünler katıyoruz" diye konuştu.

Hasanoğulları, "Baklavanın merkezi diye bilinen Gaziantep'teki baklavacıların hepsi bir araya gelse, bizim çeşidimize ulaşamazlar' dedi.

Haber Ara