Dolar

32,2380

Euro

34,7665

Altın

2.401,23

Bist

10.276,88

-Moldova'da hukumet karsiti gosteriler

-Moldova'da hukumet karsiti gosteriler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 19:43:08

-Moldova'da hukumet karsiti gosteriler
" Moldova'da muhalifler hükümetin istifası ve erken seçim talebiyle gösterilere devam ediyor. Hükümet karşıtı protestoların üçüncü gününde devlet televizyonu ve Savunma Bakanlığı önüne yürüyen muhaliflerin sayısı her geçen gün artıyor.

Muhalefetteki Rusya yanlısı Sosyalist Parti ve Bizim Parti ile Haysiyet ve Gerçek Platformu tarafından organize edilen gösterilere bugün yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Parlamento binası önünde toplanan göstericiler hükümet yanlısı yayın yapmakla suçladıkları Moldova1 televizyonununa yürüdü. Muhaliflerin temsilcileri televizyon binasına girerek Genel Müdürü Mirçey Surdu ile görüştü. Canlı yayına katılma taleplerini ileten muhaliflerin liderleri, buradan canlı yayında 24 Ocak'ta büyük bir miting gerçekleştireceklerini duyurdu. Daha sonra Savunma Bakanlığı'na yürüyen göstericiler Bakan Anatol Şalaru'nun istifasını istedi.

AB yanlısı Pavel Filip'in liderliğindeki hükümetin güvenoyu almasının ardından çarşamba günü parlamentoyu basan göstericiler oylamanın iptal edilmesini istemişti. Oylamayı boykot eden Rusya yanlısı muhalefet erken seçime gidilmesini talep ediyor.

Haber Ara