Dolar

32,2678

Euro

34,7493

Altın

2.401,28

Bist

10.169,22

Mısır-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantısı

Mısır-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 00:02:42

Mısır-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantısı
Mısır Başbakanı Şerif İsmail, bölgenin istikrarı için Kahire ile Riyad arasında koordinasyonun gerekli olduğunu belirtti.

Mısır Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Mısır ve Suudi Arabistan meclis üyelerinin yanı sıra Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz'in katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 1'inci Mısır-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantısında, Kahire Deklarasyonu çerçevesindeki girişim, proje ve anlaşmaların uygulanması için ortak çalışmaların yapılması konularının ele alındığı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca Mısır-Suudi Arabistan koordinasyon komite toplantısının, Mısır tarafından Kalkınma Bakanı Eşref Selman, Suudi Arabistan tarafından ise bakanlar kurulu üyesi devlet bakanı Isam bin Said'in başkanlığında 13 Aralık'ta Kahire'de yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Mısır Başbakanı İsmail, söz konusu toplantıda bölgede yaşanan zorlukların Kahire ve Riyad arasındaki koordinasyonu zorunlu kıldığına işaret etti.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Abdulaziz ise iki ülkenin çıkarları ile karşılaştığı sıkıntıların ortak olduğunu vurgulayarak, Mısır ve Suudi Arabistan'ın güvenlik ve ekonomik alanlarda söz konusu zorluklarla mücadele çabası olduğunu kaydetti.

Abdulaziz, iki ülke arasında özellikle petrol, enerji, ziraat ve kalkınma başta olmak üzere ekonomik, ticari işbirliğinin varlığına değindi.

Suudi Arabistan ile Mısır arasında Temmuz 2015'te varılan "Kahire Deklarasyonu" çerçevesinde 11 Kasım'da ortak koordinasyon meclisi kurulmasını öngören bir anlaşma imzalanmıştı.

Haber Ara