Dolar

32,2802

Euro

34,7606

Altın

2.398,30

Bist

10.276,88

Mısır'daki patlama

Mısır'daki patlama

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 16:58:27

Mısır'daki patlama
Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", El-Ariş'te meydana gelen bombalı saldırıyı üstlendi.

Örgüte yakın sosyal paylaşım sitelerinde yer alan açıklamada, "Sina Vilayeti'nden bir grup, Ariş kenti girişindeki Meydan bölgesinde yol kenarına patlayıcı yerleştirdi" denildi.

Açıklamada, "patlamada Mısır polisine ait aracın imha edildiği, içinde bulunanların öldüğü ya da yaralandığı" kaydedildi.

İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kuzey Sina vilayetine bağlı El-Ariş kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından önceden Ariş kenti girişindeki yola yerleştirilen patlayıcının güvenlik güçlerine ait aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir subayın öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

Haber Ara