Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 17:32:58

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Barış Yarkadaş, Zeynel Emre ve Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Yarkadaş, Emre ve İlgezdi, 26. dönem milletvekilleri olduklarına dair mazbatalarını, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül'den aldı.

Başkan Gül, milletvekillerine mazbatalarını verirken, "Hayırlı olsun" dedi. Milletvekilleri de mazbatalarıyla fotoğraf çektirdi.

Barış Yarkadaş, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenin verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ve ciddi muhalefet sergileyeceklerini söyledi.

"Bugün Türkiye'de seçim yapılabilmesinin, parlamenter demokratik sistemin aksaklıklara rağmen işletilebilmesinin ve Ortadoğu'da yangın çemberinin dışında durulabilmesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün yüksek öngörüsü, liderliği ve siyasi dehalığı sayesinde" olduğunu ifade eden Yarkadaş, "iktidar temsilcilerinin, tek adam anlayışına dayalı diktatörlük zihniyetini topluma dayattıklarını, hak ve özgürlükleri gündem dışı tuttuklarını" ileri sürdü.

Yarkadaş, "AKP'nin bu zihniyetine karşı parlamenter sistemi savunuyoruz ve Türkiye'nin parlamenter sisteminin başkanlık tartışmalarının gölgesinde bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Zira Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı parlamenter sistem, bugün ağır aksak da olsa, sonuçta demokratik bir işleyişle yoluna devam edecektir. Toplumumuzun da zaten parlamenter sistemden yana tavır koyduğu çok açıktır. Başkanlık tartışması, Türkiye'ye zaman kaybettirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "CHP'deki kurultayla ilgili neler söylersiniz?" sorusunu Yarkadaş, şöyle cevapladı:

"CHP'nin genel başkanlık sorunu yoktur. CHP'nin bir genel başkanı vardır ve kurultay delegelerinin oylarıyla seçilmiştir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, hem toplumun hem kurultay delegelerinin kendisine gösterdiği güveni hakkıyla yerine getirmektedir, mücadele etmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu, AKP iktidarına karşı demokratik bir direniş cephesinin lideridir ve bu liderliğini sürdürmeye de devam edecektir. CHP'nin enerjisini kurultay tartışmalarıyla kaybettirmek doğru değildir. Enerjimizi AKP iktidarına karşı harcamaya ve AKP iktidarına karşı demokratik bir direniş hattı oluşturmaya harcıyoruz. Benim kişisel görüşüm şudur; ocakta yapılacak kurultayda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğim. Kılıçdaroğlu'nun da CHP'yi layıkıyla yöneteceğini, bugüne kadar da yönettiğini düşünüyorum."

Haber Ara