Dolar

32,4082

Euro

34,8156

Altın

2.434,22

Bist

9.915,62

Mezitli Belediyesi Hızır Lokması dağıttı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Hızır Lokması dağıttı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 'Hızır lokmasının hayırlara, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 15:54:53

Mezitli Belediyesi Hızır Lokması dağıttı
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Hızır Lokması dağıttı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Hızır lokmasının hayırlara, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Mezitli Belediyesi tarafından Hızır Lokması etkinliği düzenlendi. Belediye otoparkında gerçekleştirilen lokma anmasına Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Alevi Dedesi Erdoğan Sevin tarafından okunan lokma duasının ardından konuklara lokmaları dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Zor durumda kalanların imdadına Hızır yetişmesi için Dede Erdoğan Sevin tarafından dua okundu.

Hızır lokmasının hayırlara, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olmasını dileyen Başkan Tarhan, "Hızır, dara düşenlerin, hastaların, yoksulların 'yetiş ya Hızır' diye çağırdıkları ortak bir isim. Yine Hızır kurtarıcı ve her konuda yardımcıdır. Adaletin sembolü, sıkıntıda kalanların yardımcısı. Hızır barışın, huzurun, kardeşliğin, en güzel yaşamın umudu olsun diyoruz. Lokmalarımızda sağlığın, huzurun, barışın, bereketin, dayanışmanın ve paylaşmanın gücü olsun. Bu vesile ile laik, demokratik, Cumhuriyet, demokrasi, Atatürk ilke ve devrimleri sonsuza kadar yaşasın, dualarınız kabul, Hızır yoldaşınız, hayırlara vesile olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara