Dolar

32,3698

Euro

34,7890

Altın

2.392,42

Bist

10.261,54

Mescid-i Aksa'daki gerilim

Mescid-i Aksa'daki gerilim

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 12:59:58

Mescid-i Aksa'daki gerilim
Mescid-i Aksa'da İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan arbedede 5 polisin yaralandığı bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Taş ve havai fişek atmak gibi düzeni bozan eylemleri bastırma çabaları sırasında 5 polis hafif şekilde yaralandı" denildi.

Açıklamada, "Yüzü maskeli birkaç Filistinli, Aksa'nın Meclis Kapısı'nda polis güçlerine taş ve molotofkokteyli attı. Taş attığı tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı" ifadeleri kullanıldı.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Bakan Ariel eşliğinde geçen pazar Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki arbede pazar gününden bu yana sürüyor. İsrail'in uyguladığı Aksa'ya girme yasağını protesto eden Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle karşılık veriyor.

Haber Ara