Dolar

32,4721

Euro

34,8697

Altın

2.432,37

Bist

9.915,62

Mersin'de öğrencilere deprem eğitimi

Toroslar Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere, afet ve deprem bilinçlendirme eğitim semineri düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 15:08:06

Mersin'de öğrencilere deprem eğitimi
Toroslar Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere, afet ve deprem bilinçlendirme eğitim semineri düzenledi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında düzenlenen ve Mersin AKUT ekibi tarafından verilen eğitimlere, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Eğitimde, olası bir depreme karşı alınacak önlemler ile deprem anı ve sonrası yapılması gerekenler sinevizyon eşliğinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Seminere katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, depremde can kaybının yaşanmaması için deprem bilincinin oluşması gerektiğine vurgu yaptı. Toroslar Belediyesi olarak öğrencilerin en iyi şartlarda okuyabilmesi için eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, çeşitli branşlarda düzenledikleri bilgilendirme eğitimleriyle onların daha bilinçli birer birey olmaları için çaba gösterdiklerini belirten Tuna, "Ülkemiz ve bölgemiz her an deprem riski ile karşı karşıya kalabilir. Ülkemizde yaşanmış önemli depremler var. Onun için her yıl öğrencilerimiz ve vatandaşlarımıza yönelik doğal afet ve deprem konusunda bilinçlendirme eğitimleri düzenliyoruz. AKUT ekibi de edindikleri bilgi birikimi ve tecrübeleriyle değerli bilgilerini öğrencilerimizi doğru yönlendirme noktasında paylaşıyorlar. Bu eğitimlere katkı sunan ve doğal afetlerde her zaman yardıma koşan Mersin AKUT ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

AKUT Mersin ekibi de özellikle çocuklarda afet bilincinin gelişmesine katkı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ettiler.

Haber Ara