Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Merkel- Turnbull ortak basın toplantısı

Merkel- Turnbull ortak basın toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 23:19:58

Merkel- Turnbull ortak basın toplantısı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'den Avrupa'ya gelen sığınmacılara ilişkin Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarını daha iyi koruması için çözümler bulması gerektiğini söyledi.

Merkel, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile Başbakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye'deki iç savaşı ve sığınmacıları da ele aldıklarını belirtti.

"AB, dış sınırlarını daha iyi koruması için çözümler bulması lazım" diyen Merkel, bu konuyu dün Malta'da düzenlenen gayriresmi AB Konseyi Toplantısı'nda da görüştüklerini kaydetti.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki dar denizin insan kaçakçılarının elinde olduğunu savunan Merkel, "Bu uygun bir durum olamaz. Bunu aşmak için çalışıyoruz. Türkiye ile de işbirliği yapıyoruz. Bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dublin Anlaşmasının yürürlükte olmasını Avrupa'da sığınmacıların adil bir şekilde dağıtılması açısından doğru bulduğunu belirten Merkel, "Adil bir şekilde yükün paylaşılmasına ihtiyaç duyuyoruz. AB'nin dış sınırlarındaki ülkelerin tek başına bu yükü taşımayacakları açık" dedi.

Merkel, Viyana'da yarın yapılacak Suriye Konferansı'nın siyasi bir çözüm yolunda küçük bir çözüm olabileceğini kaydetti.

Avustralya Başbakanı Turnbull de, ülkesinin DAEŞ'e karşı mücadelede önemli katkılar sunduğunu anımsatarak, "Suriye'deki dehşetli duruma siyasi çözüm ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Trunbull, bu konuda Irak hükümeti ile ABD, İngiltere ve diğer ülkelerle birlikte çalıştıklarını belirtti.

Haber Ara