Dolar

32,5235

Euro

34,7756

Altın

2.409,67

Bist

10.045,74

Manisa'daki Katı Atık Bertaraf Tesisi İhalesi

Manisa'daki Katı Atık Bertaraf Tesisi İhalesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 18:23:24

Manisa'daki Katı Atık Bertaraf Tesisi İhalesi
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi ihalesiyle ilgili "şaibe yoktur" açıklamalarına ilişkin, "Bence de şaibe yoktur, soygun vardır. 20 milyonluk iş, yaklaşık 85 milyon lira. Milletin cebinden 65 milyon lira çalınmıştır" dedi.

Gürcan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Haziran'da yaptığı "Katı Atık Bertaraf Tesisi İhalesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 15-20 milyon lira arasında ihale edilebileceğinin belirtildiğini aktaran Gürcan, bu miktarın üzerindeki bir rakamın kamuda çok büyük olarak nitelendirildiğini bildirdi.

- "Milletin cebinden 65 milyon lira çalınmıştır"

Gürcan, söz konusu ihalenin kapalı teklif usulü ile 109 milyon lira üzerinden ihale çıkıldığını ve 4 firmanın katıldığını, verilen tekliflerin birbirine çok yakın olduğunun görüldüğünü vurgulayan Gürcan, bu bilgileri verdi:

"Biri 98 milyon 800, diğeri 98 milyon 600 bin, bir diğer teklif ise 99 milyon 200 bin lira kapalı teklif usulü ile birbirlerinden habersiz olarak verilen teklifler. İhaleyi 85 milyon lira ile alan firma ise daha önce tam otomatik çok katlı otoparkı ile Emekliler Parkı yeraltı otoparkını yapan ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın her akşam birlikte yemek yediği Birtam İnşaat'tır. Fen İşleri Daire Başkanı 'şaibe yoktur' diye açıklama yapıyor. Bence de şaibe yoktur, soygun vardır. 20 milyonluk iş, yaklaşık 85 milyon lira. Milletin cebinden 65 milyon lira çalınmıştır. Biz de bunun hesabını sormak zorundayız. Bunun için gerekli olan girişimleri başlatacağız. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne genel şikayetimizi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili müfettiş talebinde bulunacağız."

- Suç duyurusu

Kendilerinin ısrarla bu işin 20 milyon liraya yapılabileceğini söylemiş olmalarına rağmen, borçlanma yetkisini de Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 50 milyon lira olarak çıkartıldığını anlatan Zülfikar Gürcan, 50 milyon lirayı bile kabul etmediklerini, 85 milyon liranın izahının yapılmasını istediklerini vurguladı.

Eski subay lojmanlarının bulunduğu alanda yapılan 560 araç kapasiteli çok katlı tam otomatik otoparka da daha önce 12-13 milyona teklif alınmasına karşılık, 30 milyona nasıl ihale edildiğini hatırlatan Gürcan, "Yoksa minareyi çalıp kılıfına uydurmak, o işi yasal yapmış olmak, o işin haksız yapıldığının, bu işin soygun şekilde yapıldığının üstünü örtmez. Bunun hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

Gürcan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de alınan kararlarının da uygulanmadığını ileri sürerek, suç duyurusunda bulunacaklarını bakanlık düzeyinde de gerekli girişimleri yapacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara