Dolar

32,2521

Euro

34,8043

Altın

2.442,64

Bist

10.268,58

Mali'de rehine krizi

Mali'de rehine krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 16:06:18

Mali'de rehine krizi
Mali'nin başkenti Bamako'da Radisson Otel'de tutulan 170 rehineden yaklaşık 80'inin serbest bırakıldığı belirtildi.

Yetkililer, BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçlerinin otelde başlattığı operasyonun devam ettiğini ve silahlı grupların 100'den fazla kişiyi 7'nci katta rehin tuttuğunu bildirdi.

Mali devlet televizyonun haberine göre, 170 rehineden 80'i serbest bırakıldı.

Yetkililerce, Güvenlik güçlerinin otelin girişinde ve ikinci katında bulunan onlarca rehineyi kurtardığı ifade edildi.

Saldırıda 5 kişin öldüğü, 1'i polis çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.

Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore, devlet radyosunda yaptığı açıklamada, saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Başbakan Modiba Keita'nın kriz masası oluşturduğu açıklandı.

Mali'de silahlı bir grup, sabah saatlerinde başkent Bamako'da bulunan Radisson Otel'ine baskın düzenlemiş yabancı uyruklu 170 kişiyi rehin almıştı.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, saldırganların çalıntı olduğu ileri sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürmüştü.

Yetkilileri, güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmak amacıyla otele operasyon başlattığını ve 50'ye yakın rehinenin de serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Diplomatik kaynaklar, rehine krizinin yaşandığı 190 odalı lüks otelde ayrıca Mali'de görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileriyle Fransız hava yolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketlerinin çalışanlarının da konakladığını kaydetmişti. Rehineler arasında 7 THY personelinin bulunduğu, 5'inin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Bu arada Mali Devlet Başkanlığı, G5 Sahel zirvesi kapsamında Çad'da bulunan Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita'nın, Bamako'da yaşanan rehine krizi sonrası ziyaretini yarıda keserek ülkesine hareket ettiğini bildirmişti.

Haber Ara