Dolar

32,2696

Euro

34,7700

Altın

2.401,47

Bist

10.336,50

Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yüksel

Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 17:41:42

Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yüksel
Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen kentinde bir kaç gün önce aşırı yağışın yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

Kalkandelen polisi tarafından daha önce yapılan açıklamada, sel felaketinden en çok etkilenen Şipkovitsa köyünde 83 yaşında bir kişi ile iki çocuğun, Kalkandelen kentinde de bir çocuğun yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Şipkovitsa'daki Acil Durumlar Birimi Başkanı Daşmir Sadiki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmaları kapsamında Kalkandelen'e bağlı Lisec köyünde 61 yaşında bir kişinin daha cesedine ulaşıldığını belirterek, Şipkovitsa köyünden de bir çocuğun hala arandığını söyledi.

Selden sonra bölgede durumun yavaş normale döndüğünü belirten Sadiki, "Şipkovitsa köyünde kaybolan 6 yaşında bir çocuk hala aranıyor. Sel dolayısıyla yaşanan elektrik ve su kesintileri de yavaş yavaş çözülüyor. Köyümüze kadar gelen yol, heyelanda kapatılmıştı, şu anda yollar açık" dedi.

- Türkiye'nin Üsküp Büyükelçilik Müsteşarı Ertay bölgeyi ziyaret etti

Bu arada, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Makedonya Koordinatörü Teoman Tiryaki ve Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim, Şipkovitsa köyünü ziyaret etti.

İlk olarak Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi ile görüşen heyet, bölgede yaşanan sel ile ilgili bilgi aldı. Görüşmenin ardından heyet, Şipkovitsa köyü ziyaretinde bulundu. TİKA Koordinatörü Tiryaki ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede baş gösteren insani yardım, sağlık ve temizlik malzemeleri ve temiz su gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hemen yardım paketleri sunacaklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Makedonya'nın yanında bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Bir kez daha bütün Makedonya halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Haber Ara