Dolar

32,2794

Euro

34,8015

Altın

2.411,90

Bist

10.267,09

Macaristan, Sırbistan sınırını kapatmaya hazırlanıyor

Macaristan, Sırbistan sınırını kapatmaya hazırlanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 20:26:49

Macaristan, Sırbistan sınırını kapatmaya hazırlanıyor
Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, hükümetin, Sırbistan-Macaristan sınırının fiziki olarak kapatılması için İçişleri Bakanından hazırlık yapmasını istediğini bildirdi.

Szijjarto, Bakanlar Kurulu toplantısı arasında yaptığı açıklamada, mülteci sorununun Avrupa Birliği'nin önündeki en ciddi problemlerden birisi olduğunu belirtti.

Mülteci sorununa AB ülkelerinin çözüm bulmaya çalıştığını ifade eden Szijjarto, "Bu konuda üye ülkeler arasından en fazla Macaristan etkileniyor. Macaristan Hükümeti, İçişleri Bakanı Sandor Pinter'e verdiği talimatta önümüzde çarşamba gününe kadar Macar-Sırp sınırının kapatılması için gerekli çalışmaları yapmasını istedi. Bu yaklaşık 175 kilometrelik sınır hattının dört metrelik yükseklikte duvar örülmesi demek" ifadelerini kullandı.

Örülmesi düşünülen duvar ile ilgili Macaristan'ın uluslararası hiçbir anlaşmaya aykırı davranmadığını belirten Bakan, "Macar hükümetinin kararı ilk olmayacak. Buna benzer şekilde kendilerini mülteci baskısında korumak için Yunan-Türk, Bulgar-Türk sınırlarında duvar örülmesi gündeme gelmişti" dedi.

Szijjarto, Macaristan'ın atacağı adımlar hakkında, 1 Temmuz'da toplanacak Macar ve Sırp hükümetleri zirvesinde, Sırp tarafına detaylı bilgilerin verileceğini söyledi.

Bakan ayrıca, Macar hükümetinin, tüm AB üyesi ve AB'ye üyelik sürecinde olan ülkelerin güvenli ülke statüsünde kabul edilmesi için gerekli hukuki çalışmaları başlattığını da ifade etti.

Haber Ara