Dolar

32,3110

Euro

34,7874

Altın

2.391,32

Bist

10.276,88

Libya'da ulusal mutabakat hukumetinin kurulmasi

Libya'da ulusal mutabakat hukumetinin kurulmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 23:03:06

Libya'da ulusal mutabakat hukumetinin kurulmasi
İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), Libya'da ulusal mutabakat hükümeti kurulması kararını olumlu bulduğu ve bunun ülkenin istikrarını geri kazanmasına katkısı olacağı görüşünde olduğu bildirildi.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, Libya'daki siyasi tarafların ulusal mutabakat hükümeti kurma konusunda başarılı olmasının olumlu karşılandığı ifade edilerek, "Bu önemli siyasi adım Libya'nın birliğinin ve egemenliğinin korunmasına, güvenliğini ve istikrarını geri kazanmasına katkı sağlayacak" denildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, komşu ülkeler ve uluslararası etkin tarafların Libya ulusal diyaloğunun farklı aşamalarındaki rolleri övüldü.

Yazılı açıklamada, hükümete, halkının yararına hizmet etmesi, güvenlik, istikrar ve kalkınma gereksinimlerine karşılık vermesi için Libya Meclisi'ne güven oyu vermeleri çağrısı da yapıldı.

Libya Başkanlık Konseyi'nden dün yapılan yazılı açıklamada, 32 bakanın yer aldığı ulusal mutabakat hükümetinin kurulduğu ifade edilmişti.

Haber Ara