Dolar

32,3596

Euro

34,7347

Altın

2.393,18

Bist

10.208,65

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-17 20:47:24

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in, Kuveyt'teki müzakerelerde Husiler ve Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetle görüştüğü bildirildi.

Müzakere heyetlerine yakın kaynaklar, Şeyh Ahmed'in, müzakerelere katılan heyetler arasında yaşanan görüş ayrılıklarını azaltmak için ilk olarak Husi-Salih heyetiyle görüştüğünü, ilerleyen saatlerde hükümet heyetiyle de bir araya geleceğini ifade etti. Kaynaklar, doğrudan olmayan görüşmelerin güvenlik konusuyla alakalı ayrıntılarda uzlaşma sağlanması için 2 gün süreceğini kaydetti.

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde hükümeti temsil eden heyetin ikinci tur görüşmeleri öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'den "net garantiler" talep ettiği, bu garantilerin verilmemesi durumunda heyetin Kuveyt'e gitmeyeceği bildirilmişti.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet heyeti başkanı Abdulmelik el-Mihlafi ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 2 gün boyunca Şeyh Ahmed ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrasında taleplerinin kabul edilmesiyle müzakerelere dönme kararı aldıklarını belirtmişti.

Yemen'deki tarafları temsil eden hükümet heyeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyet arasında 70 gün devam eden müzakerelerin ilk turu, 15 Temmuz'da yeniden başlatılmak üzere 29 Haziran'da askıya alınmıştı.

Haber Ara