Dolar

32,3945

Euro

34,7478

Altın

2.429,92

Bist

10.082,77

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 14:15:08

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bizim medeniyet coğrafyamızın birliği ve beraberliği, dünyaya barışı, huzuru, refahı, adaleti getirebilir" ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Topçu, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'dan gelerek öğrenimini Türkiye'de sürdüren öğrencileri kabul etti. Topçu'nun öğrencileri kabulüne Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da katıldı.

Açıklamada, Topçu'nun konuşmasına da yer verildi. Buna göre, Türk İslam medeniyetini temsil eden ülkelerin kuracağı ekonomik, sosyal, kültürel birlikteliklerin önemine vurgu yapan Topçu, "Bizim bir hayalimiz var. Nasıl ki birilerinin hayali var ise, onlar ekonomik, kültürel, sosyal birliktelikler kuruyor ise, bu bizim de en tabii hakkımız. Aynı soydan, aynı dinden olanlar da dilde, fikirde bir olabilir, ekonomik birliktelikler oluşturabilir. Bu birliktelikler dünya barışına da katkıda bulunur. İnsanı merkeze koyarak hareket ettiğimiz için bizim medeniyet coğrafyamızın birliği ve beraberliği dünyaya da barışı, huzuru, refahı, adaleti getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye sahillerine vuran çocuktan ümmetin ders çıkarması gerektiğini ifade eden Topçu, ülkenin yanı başında dört yıldır bir zulmün sürdüğünü, bu nedenle 2,5 milyon kişinin Türkiye'de olduğuna dikkati çekti.

Topçu, öğrencilere, "Dünya barışı aslında bizim medeniyet coğrafyamızın ekonomik, kültürel, sosyal noktalarda bir ve beraberliğini pekiştirmesiyle sağlanabilir. İşte bu çerçevede sizlerin her biri birer kültür elçisisiniz. Toplumlar arasındaki bağsınız. Her şey insan için, insan merkezli olmalı" diye seslendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'ya desteğinden dolayı teşekkür eden gençler, kabulün sonunda Azerbaycanlı sanatçı Yanar Sönmez eşliğinde türküler söyledi.

Haber Ara