Dolar

32,2348

Euro

35,0944

Altın

2.501,36

Bist

10.643,58

Myanmar'daki genel seçim

Myanmar'daki genel seçim

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 14:15:11

Myanmar'daki genel seçim
İngiltere, Myanmar'da düzenlenen genel seçim dolayısıyla bu ülkenin halkını kutladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Myanmar'da 8 Kasım'da düzenlenen seçime ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu seçimle Burma (Myanmar) demokrasi yolunda önemli bir adım attı" ifadesini kullandı.

Seçimi Myanmar halkı için "zafer" olarak nitelendiren Cameron, halkın seçim öncesinde değişim arzusunu açıkça ifade ettiğini vurguladı.

Cameron, Myanmar'da binlerce seçmenin ilk kez kullandığı oy hakkı için kuyruk oluşturmasının ülkenin son yıllarda değiştiğinin göstergesi olduğunu belirterek yeni hükümet kurulana kadar barışçıl ve sistemli bir geçiş için tüm partilere birlikte çalışma çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da "Bu barışçıl seçim için Burma halkını kutluyorum" dedi.

Hammond, "Birleşik Krallık, demokrasi ve sorumlu bir hükümet özleminde olan Burma halkını desteklemeye devam edecek" ifadesini kullandı.

Philip Hammond, AB dahil uluslararası gözlemcilerin ilk raporlarından memnuniyet duyduklarını belirterek oy sayım işlemini yakından takip etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Myanmar Seçim Komisyonunun kademeli olarak açıkladığı sonuçlar, Nobel ödüllü muhalif lider Aung San Suu Çii'nin liderliğini yaptığı Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi'nin (NLD), iktidardaki ordu destekli Dayanışma ve Kalkınma Partisi (USDP) dahil rakipleri karşısında ezici bir zafere doğru ilerlediğini gösteriyor.

Haber Ara