Dolar

32,3647

Euro

34,7143

Altın

2.389,64

Bist

10.167,60

Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' davası

Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 13:15:58

Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' davası
"Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan polis müdürü Arif Aykut, yargılanmasına neden olan tutanaktaki imzanın kendisine ait olmadığını, imzalar karşılaştırıldığında o gün yerine başka birinin imza attığının ortaya çıkacağını söyledi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz bazı sanıklar, bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dahil oldu.

Duruşmada, Ağrı Emniyet Müdür Yardımcısıyken açığa alınan ve tutuksuz yargılanan Arif Aykut'a söz verildi. Aykut, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, narkotik büro amiri olduğunu ifade etti.

- Tutanağa başka birinin imza attığı iddiası

Şube Müdürü Anadolu Atayün olmadığında bazen kendisinin, bazen de sanık Mehmet Erikoğlu'nun müdürlüğe vekalet ettiğini anlatan Aykut, şunları kaydetti:

"Yargılanmama neden olan tutanaktaki imza bana ait değil. İmzalar karşılaştırıldığında o gün benim yerime başka birinin imza attığı ortaya çıkacaktır. Tutanağa benim ismimi yazıp, başka birine imza attırılmış. Meslek hayatım boyunca hep iyi şeyler yapmak için çabaladım. Böyle bir davadan dolayı karşınızda olmaktan üzgünüm. Adalet elbette tecelli edecektir."

Aykut, daha sonra imza örneklerini incelemeleri için mahkeme heyetine sundu.

- Suçlamaları kabul etmedi

Tutuksuz yargılanan polis memuru Hakkı Yıldız ise SEGBİS aracılığıyla yaptığı savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Suçlama yapılması için lehlerindeki belgelerin gizlendiğini veya yok edildiğini savunan Yıldız, "Bir şehit kardeşi ve vatanına, milletine, devletine bağlı polis memuru olarak devleti bölmek isteyen bir terör örgütü üyesiymişim gibi mahkemede olduğum için üzgünüm. Vatanını sevmek için bedel ödemek gerekir. Şehit kardeşi olarak burada yargılanmam devletim için bir bedel olacaksa yargılanmaya razıyım, vatan sağ olsun" diye konuştu.

Haber Ara