Dolar

32,2640

Euro

34,7553

Altın

2.412,59

Bist

10.267,09

Kliksa.com'dan sürücülere kış lastiği uyarısı

Kliksa.com'dan sürücülere kış lastiği uyarısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 13:14:57

Kliksa.com'dan sürücülere kış lastiği uyarısı
Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu kliksa.com, kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından büyük önem taşıyan ve riskleri azaltan kış lastiği seçiminde sürücülerin dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı.

Kliksa.com'dan yapılan açıklamaya göre, soğuk hava koşullarında yaz lastikleri daha çabuk sertleştiği için tutunma kabiliyetleri kış lastiğine göre çok düşük. Kış lastikleri, yapısal özellikleri itibariyle hava sıcaklığının 7 derecenin altında olduğu zamanlarda kuru asfalt, kar ve buzda daha iyi tutunma ve dolayısıyla daha güvenli sürüş imkanı sağlıyor.

Yasa gereği kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık-1 Nisan dönemi içinde geçerli olmasına rağmen, zorunluluk başladığında lastikçilerde uzun süre beklememek için kış lastiklerinin kasım ayı içinde değiştirilmesi gerekiyor.

Kış lastiği seçilirken, araç üreticisinin önerdiği lastik ölçüsünün dikkate alınması ve iklim koşulları doğrultusunda lastik seçimi yapılması sürüş güvenliği için önem taşıyor. Lastiğin kuru ve ıslak yolda fren, karda fren ve karda çekiş özelliklerine bakılması, üzerinde "Kış Lastiği" işaretinin olması ve diş derinliğinin 4 milimetrenin altında olmaması diğer kriterler olarak öne çıkıyor.

Üretim yılı kontrol edilerek son 5 yıl içerisinde üretilmiş kış lastiklerinin tercih edilmesi, güvenliğin yanı sıra yakıt tasarrufu için uzun ömürlü lastiklerin kullanılması önem taşıyor. Kış lastiklerinin 4 tekerleğe de takılması gerekiyor. 2 adet kış lastiği sürüş güvenliği açısından yeterli olmuyor. Güvenli bir sürüş ve yol tutuş kabiliyeti için soğuk havalarda karlı ve buzlu yollarda 4x4 araçlarda da mutlaka kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Haber Ara