Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kilicdaroglu'na 20 bin liralik tazminat davasi

Kilicdaroglu'na 20 bin liralik tazminat davasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-22 15:53:10

Kilicdaroglu'na 20 bin liralik tazminat davasi
AK Parti Mersin İl Yönetim Kurulu üyesi Lütfi Parıltı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında olağan kurultaydaki sözleri nedeniyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Parıltı, beraberindeki partililer ve avukatı Murat Altındere ile Mersin Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "diktatör bozuntusu" ifadesinden dolayı rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Bunun üzerine dava açmaya karar verdiğini ifade eden Parıltı, "Kılıçdaroğlu hakkında 20 bin liralık tazminat davası açtık. İnşallah bunu kazanırsak tüm Mersin halkına kentin meşhur yemeği olan tantuni ikram edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın, kendileri için manevi bir değere sahip olduğunu ifade eden Parıltı, şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, yani bizler 14 yıldır bu millet için hizmet ediyoruz. Her zaman iyi niyetliyiz ve iyi düşünceler içerisindeyiz. Bir çok alandaki yenilikleri Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde, teşkilatları sayesinde bu ülke yaşamaya başladı. Dolayısıyla bırakın bir Cumhurbaşkanına, sıradan bir vatandaşa bile ağza alınmayacak cümlelerin, kelimelerin ifade edilmesine gönlümüz hiçbir zaman razı olmaz."

Avukat Altındere ise müvekkilinin, Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri üzerine duyduğu üzüntünün bir nebze de olsun hukuk nezdinde karşılığını bulabilmesi için Mersin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanına hakaret içeren sözler üzerine zaten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştı. Bizim açtığımız dava ise müvekkilimin hem teşkilattan olması hem de duyduğu bağlılık nedeniyle uğramış olduğu zararın kanunda karşılığı bulunan manevi tazminata mahkemece hükmedilmesi için açılmış bir dava. Dilekçemizi verdik. İlerideki safhada Kılıçdaroğlu ve avukatının duruşmalara gelerek yapacağı savunmaları ve bu süreci sizlerle paylaşacağız. Hukukun adil bir karar vereceğini bekliyoruz."

Haber Ara