Dolar

32,3610

Euro

34,7840

Altın

2.394,58

Bist

10.270,13

Kerkük'te IKBY bayrağı asılmasına tepki

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 00:50:06

Kerkük'te IKBY bayrağı asılmasına tepki
Büyük Osmanlı Derneği üyeleri, Kerkük'teki tüm devlet kurumlarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılmasına tepki gösterdi.

Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelen dernek üyeleri, "Kerkük kardeştir, PKK kalleştir", "Bu işin sonu yok ya İstiklal ya Ölüm", "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" sloganları attı.

Dernek Genel Başkanı Bayram Demir yaptığı açıklamada, Kerkük'te Türkmenler üzerinde oyun oynandığını belirterek, şehirde oldu bitti yapılmak istendiğini ifade etti.

Demir, "Biz de bunu Türk kamuoyuna duyurmak adına bugün burada bulunduk. Öz ve öz Türk yurdu olan Kerkük'ü başkalaştırmak istiyorlar. Bizim tepkimiz de onadır. Asla buna müsaade etmeyeceğimizi söylüyor, gerekirse Türk devletinin askeri müdahaleyi dahil masaya koymasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kerkük'ün resmi dilini Kürtçe'ye çevirdiklerini kaydeden Demir, bu duruma asla rıza göstermediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kerkük, Hz. Ömer'den bize emanet. Yavuz'un bize emaneti, Selçukluların bize emaneti, öz ve öz Türk yurdudur. Onun için başka bir yurt yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, edilmemesi lazım. Buna da en büyük tepkiyi Türkiye'nin vermesi lazım. Oraya layık olan bayrak oraya çekilmeli."

Okunan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber Ara