Dolar

32,3683

Euro

34,6988

Altın

2.391,85

Bist

10.170,35

Kayserispor'dan Şehit Ailelerine Loca Müjdesi

Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başkan Erol Bedir, şehit ailelerine loca müjdesi verirken, futbolcuların alacakları ile ilgili olarak itiraz edebilecekleri bir durumun olmadığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 14:54:24

Kayserispor'dan Şehit Ailelerine Loca Müjdesi
Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başkan Erol Bedir, şehit ailelerine loca müjdesi verirken, futbolcuların alacakları ile ilgili olarak itiraz edebilecekleri bir durumun olmadığını açıkladı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde konuşan Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, "Taraftarımızı epeyce sahaya çektiğimizi düşünüyoruz. En azından bunun için bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Gerek kombinelerin gerekse Fenerbahçe maçında gördüğümüz ateşli, heyecanlı ve aktif bir kalabalık olması bizi umutlandırdı" dedi.

"Fenerbahçe maçı dahil olmak üzere bir takım varyasyonlar yaptık" diyen Başkan Erol Bedir, "Okuyan arkadaşlar bilecektir. Bence ekonomik olarak çok bir fayda getiremese bile akılla bütünleşmek adına önemli bir şey daha yaptık. Maç günleri sürekli loca talibi olur. Şehrin belirli kesimleri telefon açar 'benim misafirim var bana bir loca ayarlayın.' Diye. Locaların hepsi boş duruyor. Biz locaları da satışa çıkardık. Yani küçük fiyatlarla bir maçlık, bütün maçlar için olmak üzere numarasıyla birlikte fiyatlarını da yazdık. Artık hiçbir arkadaşımız, dostumuz maç heyecanıyla takıma ve maça motive olmuşken loca veya bilet ayarlama derdinde olmayacak. Sitede her şey yazılıdır. Eğer misafir varsa bakacak, alacak ve oraya oturacak. Dolayısıyla ayrımı da ortadan kaldırmış olduk. Cüzdanımızda bir loca falan yok. Şahsen benim ayırdığım bir locam falan yok. o gün gideceğim nerede yer bulursam oraya oturacağım. Tüm arkadaşlarımız için öyledir. Kimsenin rezerve ettiği bir yeri yok. Hepsi listede yazılı. Parası alınmayan, tahsil edilmeyen tüm localar orada var. 1000 lira 1500 lira gibi küçük rakamlarla o maçı izlemek için arkadaşlar gruplarıyla beraber gidebilirler.

Kararlardan bir tanesi gazi ve şehit yakınları ile ilgili olduğunu biliyoruz. Onlarla ilgili bir karar aldık. Büyük 250 kişilik localarımız var. Passoligleri olması kaydıyla çünkü başka türlü içeri giremiyorlar, eğer bize müracaat ederlerse biz onlara ücretsiz bilet yükleyip onları ağırlayacağız. Bu kararı aldık." diye konuştu.

Galatasaray deplasmanına gidecek olan taraftarlar için de çalışmalar yaptıklarını bildiren Başkan Bedir, " Galatasaray maçında deplasman konusuyla ilgili gerek buradan gidecek taraftarlarla gerekse oradaki derneklerle ilgili yoğun bir çalışma yapıyoruz. Aslında bu çok tartışılır. Büyük takımlarını 20-30 bin taraftarı olan statlara taraftar götürmek, seyirci götürmek işin psikolojik taraflarında çok tartışılır. Bizde sonradan dedik ki takım neredeyse seyirci, yönetim orada. Götürelim, yardımcı olalım. En azından bu alışkanlık devam etsin. Her gittiğimiz yerde mesela Ankara'da 50-100 tane taraftarımız, gelen insanlar vardı. Gurbette nefes oluyor insana. Bize olduğu gibi futbolculara da oluyor. Bunun organizasyonunu yaptık. İstanbul'daki dernek başkan yardımcısı ile beraber organizasyon yapacaklar. Şimdiden başladılar da bunun icraata dökülmesini değerlendirdik" ifadesinde bulundu.

Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ayrıca futbolcularımızın ödemeleriyle ilgili diğer kulübümüzün problemleriyle konuşmalar gerçekleştirdik. Bu sabah bir toplantı yaptık. Şu kadarını söyleyebilirim; Yeni aldığımız futbolcularımızın, transferlerimizin ekonomik problemleriyle ilgili bir şey söz konusu değil, onlar aldılar. Eski futbolcularımızın da denk kulüplerimize baktığımız zaman en azında söz söylemeyecek durumdalar. Bunu söyleyebilirim. Ama ağırlıklı olarak geçmişe yönelik birikimler ödendiği için arkadaşlarımızın bir miktar geçmişten alacakları var. ama o iyice bir maaş seviyesine indi diyebiliriz. Bu bakımdan da hiçbir arkadaşımızın, teknik ekibin veya futbolcularımızın Fenerbahçe maçının primi dahil olmak üzere fazla itiraz edebilecekleri bir şey yok. Konuşacakları şeyler olabilir de onlarda bu dünyada olabilecek şeyler. Bunu da bu şekilde söyleyebilirim. Bu konuyu fazla abartmak istemiyorum. Çünkü oynatıyorsanız ve söz vermişseniz ödeyeceksiniz. Bu bir marifet değil. Kamuoyunun bilgisi olsun diye burada paylaşmış olduk.

Yeni problemler geldi. Önümüzdeki hafta Galatasaray maçı var. Sonraki hafta Bursa maçı var. her hafta bir problem var. Biz bu problemleri çözmek için uğraşıyoruz. Sizden de ricam Kayserispor'u seviyorsak, bir yerlerde olmasını istiyorsak olayı magazinleştirmekten ziyade, bir yerlere mesaj göndermekten ziyade Galatasaray'ı nasıl yeneriz, nasıl puan alırız, onun peşine gelen maçtan nasıl puan alırız bu şaka değil arkadaşlar. Kayserispor'u biz burada tutamazsak eğer oturduğumuzun da, kalktığımızın da, birlik beraberlik olduğumuzun da hiçbirinin anlamı kalmaz. Benim geldiğimin de, ödediğimizin de bir anlamı kalmaz. Bu küçük ayrıntılar şehirdeki bir kişiyi bile küstürse, bir kişiyi bile zarara soksa bunun zararı yine kulübe geliyor. Ben mümkün mertebe bilgileri zaten sizinle paylaşıyorum. Benim ve kurumdaki arkadaşlarımın asıl görevi mevcut durumu daha yukarı nasıl taşıyacağımız. Sondan iki hafta önce olsa, 7 puan önde olsak, maçlara tabiri caiz ise gazozuna çıkacak olsak başka şeyler konuşabiliriz. Ama şu anda enerjimizi de sinerjimizi de tek hedefte toplamalıyız. Sizden ricam ne olur bizi eleştirin, şurada yanlış yaptınız deyin. Pozitif anlamda takımımızı daha iyi yerlere götürecek fikirler ürettiğiniz zaman inanın karşılık bulacaktır. Yarın hemen yapılacaktır o dedikleriniz. Ama bir enkazın başında biri ağlasa ne olur, ağlamasa ne olur. Bırakın çınar büyüsün, çiçek açsın. Sonra oturalım bu çiçek niye geç açtı bunu daha rahat konuşalım."

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Camiam adına çok teşekkür ediyorum. Kayserispor'u hangi zorluklar çerçevesinde aldığınızı biliyoruz. Görevinizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bizde Kayserispor'u yakından takip ediyoruz. Sizin kadar olmasa da en azından bir o kadar meşguliyetimiz var. Dolayısıyla medya olarak sizin yanınızda bulunmaktan, izin yanınızda olmaktan, size destek olmaktan elbette kaçınmayacağız. Görevinizde başarılar diliyorum. Umarım Kayserispor'umuz ekip olarak sayenizde bir yerlere gelecek ve bu sıkıntılı süreci atlatmış olacak." diye konuştu.

Haber Ara