Dolar

32,2627

Euro

34,7822

Altın

2.412,46

Bist

10.267,09

Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 14:54:22

Kayseri'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Verenel Derneği Kayseri Şubesi'nce Bayırbucak Türkmenleri için bir tır yardım malzemesi toplandı.

Şube başkanı Mustafa Dirican, Zeynel Abidin Türbesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, derneklerinin kurulduğu ilk günden beri nerede bir ihtiyaç sahibi ve mazlum varsa onun yanında olmaya çalıştığını söyledi.

Geçen yıl Suriye için 41 tır hedefiyle kampanya başlattıklarını anımsatan Dirican, şöyle devam etti:

"Hayırsever kardeşlerimizin de yardımlarıyla yüzlerce tır dolusu yardımı Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırdık. Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz de bizlere seslendiler, 'İlk önce bizim yardımcımız Allah'tır, akabinde de bize Türkiye'nin elinin uzatılması gerekir' diye haber ettiler. Biz de Verenel Derneğimizin 52 temsilciliği ve 3 şubesinde Türkmen kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyada da 41 tır yardımı hedef koyduk. İnşallah, sizlerin de destekleriyle bunun da üzerine çıkıp oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Kayserili hemşehrilerimize yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz."

Dirican, un, yağ, pirinç, soba, yatak, yorgan ve battaniye gibi bir tır malzemeden oluşan yardımın hazır olduğunu ifade ederek, "Niyetimiz, bu yardımımız yola çıktıktan sonra ikinci tırımızı burada Kayserili kardeşlerimizin kendi elleriyle doldurması ve Hatay Yayladağ sınırında Türkmen kardeşlerimize Türk Kızılayı aracılığıyla teslim etmek" dedi.

Haber Ara