Dolar

32,3737

Euro

34,7058

Altın

2.399,47

Bist

10.155,00

Kaşıkçı cinayeti sonrası İngiltere'den Suudi Arabistan'a en üst düzey ziyaret

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkeyi ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 14:22:42

Kaşıkçı cinayeti sonrası İngiltere'den Suudi Arabistan'a en üst düzey ziyaret
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkeyi ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, resmi temasları kapsamında ülkeyi ziyaret eden Hunt'ı başkent Riyad'daki El-Yemame Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede, ikili ilişkilerin ve iki ülke arasındaki işbirliği yollarının yanı sıra bölgedeki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt'ın Suudi Arabistan ziyareti, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası İngiltere'den Suudi Arabistan'a yapılan en üst düzey ziyaret olma özelliği taşıyor.

Hunt'ın Suudi Arabistan'a ziyareti öncesi dün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bu ziyaretin, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinden bu yana İngiltere'den söz konusu ülkeye en üst düzey ziyaret olduğu belirtilen açıklamada, Hunt'ın, temaslarında bu cinayeti gündeme getireceği ifade edilmişti.

Açıklamada, "Uluslararası toplum Cemal Kaşıkçı'nın vahşi cinayetiyle dehşet ve infial içinde birleşti. Cinayetin arkasındaki tam koşulların halen net olmaması kabul edilemez. Suudi yetkilileri Türkiye'nin soruşturmasıyla tam iş birliğine teşvik ediyoruz ki ailesi ve olayı izleyen dünya için adalet temin edelim." değerlendirmesinde bulunulmuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Simon McDonald'ın da hafta sonunda ziyaret ettiği Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetine ilişkin temaslarda bulunduğu aktarılmıştı.

Haber Ara