Dolar

32,3652

Euro

34,6916

Altın

2.396,62

Bist

10.174,27

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 20:24:38

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Eskişehir'de, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen "Dünyayı Turuncuya Boyayalım: Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun" etkinliği kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, genellikle "erkek mesleği" olarak bilinen işlerde çalışan kadınların fotoğrafları yer alıyor.

BM İnsani Yardım Danışmanı Handan Kaygusuz, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler olarak, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"ne dünyanın ve Türkiye'nin pek çok kentinde olduğu gibi Eskişehir'de 16 gün sürecek etkinliklerle de destek verdiklerini söyledi.

BM'nin verilerine göre dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35'inin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığına işaret eden Kaygusuz, "Dünyada çocuk yaşta evlendirilmiş 700 milyon kadın var. Kadına şiddete 'dur' demek amacıyla bu sergiyi açtık. Sergimiz 28 Kasım Cumartesi gününe kadar açık kalacak, ancak diğer etkinliklerimiz sürecek" dedi.

Sergiye katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de kadına yönelik şiddetin son bulması konusunun sadece kadınların sorumluluğundaki bir husus olmadığını belirterek, "Kadın ve erkek eşitse, bu sorumluluğu da eşit paylaşmamız gerekiyor. Bu konuda halk olarak bir seferberliğe ihtiyacımız var. Bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden başlaması gerekiyor. Bunun için bugün Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a, kadına karşı şiddetin son bulması için atılması gereken adımları belirten bir mektup ilettik" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından davetliler sergiyi gezdi.

Haber Ara