Dolar

32,2513

Euro

34,6852

Altın

2.394,18

Bist

10.247,75

Kadikoy'deki cinayet davasi

Kadikoy'deki cinayet davasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 21:23:02

Kadikoy'deki cinayet davasi
Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, 4'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 4'ü tutuklu 9 sanık katıldı. Duruşmada, Bahadır Grammeşin'in babası Arif, annesi Fatma, ablası Başak Grammeşin'in de hazır bulundu.

Duruşmayı Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş ile CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da izledi.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunması alınan tutuklu sanık Erkan Çınar, olayın meydana geldiği yerdeki bir barın sahibi olduğunu belirterek, Bahadır Grammeşin içinde bulunduğu grup ile diğer grup arasındaki kavgayı tesadüfen gördüğünü söyledi.

Kavgayı ayırmaya çalıştığını belirten Çınar, "Yardımcı olmaya çalıştım. Elime aldığım aletin kesici mi delici mi olduğunu bilmiyordum gözüm görmedi. Yanlışlıkla yaptım ve çok pişmanım. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Benim ailem mağdur şimdi" dedi.

Diğer tutuklu sanık Murat Topraktepe de kavgayı ayırmaya çalıştığını ifade ederek, "Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır'a üç yumruk attım. Sonra muştayı yaktım. Daha önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı" şeklinde ifade verdi.

Tutuklu sanıklardan Mert Nikalay da kavga sırasında Grammeşin'in ensesinden tuttuğunu ve yumruk attığını kaydederek, bıçaklama olayını Erkan Çınar'ın yaptığını iddia etti.

Olayın mağdurlarından Ela Deniz Albayrak ise olay gecesi arkadaşlarının asker eğlencesinden döndüklerini belirterek, "İki kişi sözlü tacizde bulundu. Ben yoluma devam ederken arkamdan gelen kadın arkadaşıma da sözlü tacizde bulundular. Arkadaşlarımız müdahale etti. Sonra olay yatıştı. Ancak sonra 'Kimin mekanında racon kesiyorsunuz' gibi cümleler kurarak saldırdılar. Bana palayla vurdular" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç, Erkan Çınar ve Mert Nikelay'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmaya katılmayan tanıkların zorla getirilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu dava adli bir dava değildir. Bu dava politik bir davadır. Arkadaşlarımızı katledenlerin bir çete olduğu bugün mahkeme huzurunda bir kez daha görüldü. Organize bir yapı ile karşı karşıyayız" dedi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin'in olay tarihinde arkadaşları ile Kadıköy'de bir arkadaşlarının askere gitmesi nedeniyle düzenlenen eğlenceye katıldıklarını belirtilmişti.

Grammeşin ve yanında bulunan arkadaşlarının mekandan ayrılarak evlerine gitmek üzere dağınık olarak yürüdükleri sırada tanımadıkları 2 kişinin arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulundukları kaydedilen iddianamede, iki grup arasında tartışma çıktığı aktarılmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerindeki bir barın sahibi olan Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı saplaması üzerine Grammeş'in hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Şüpheli Erkan Çınar'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer şüpheliler Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç'ın "kasten öldürmeye yardım etme" ve "yaralama" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

İddianamede, diğer sanıklar Soner Açık, Oğuzhan Çiftçi, Serhat Ali Günay, Hasan Özcan ve Ercan Arslan'ın ise "yaralama", "silahla tehdit" ve "suç delillerini yok etme" gibi değişik suçlardan cezalandırılmaları istenmişti.

Haber Ara