Dolar

32,2527

Euro

34,6836

Altın

2.394,03

Bist

10.247,75

'İyilik Koşusu'na kayıtlar bağışla yapılacak

'İyilik Koşusu'na kayıtlar bağışla yapılacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 20:18:50

'İyilik Koşusu'na kayıtlar bağışla yapılacak
Türk Kızılayı, Ankara Kızılay Meydanı'nda yardımseverlik koşusu düzenleyecek. Daha fazla insana yardım eli uzatılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmak isteyenler, 10 bin metre koşusu için 50 lira, 6 bin metre koşusu için ise 40 lira bağışta bulunacak.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, 8 Kasım Pazar günü yapılacak "İyilik Koşusu", Atatürk Bulvarı üzerinde, Sıhhiye, Kızılay Meydanı ve TBMM arasında turlu olarak gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamında 10 bin metre ve 6 bin metre çipli koşuları ile 3 bin metre halk ve 500 metre çocuk koşusu yapılacak. Koşuya kayıt için gerekli bağış miktarları ise 10 bin metre için 50 lira, 6 bin metre için 40 lira olarak belirlendi. 10 bin metre ve 6 bin metre koşucularına dağıtılacak olan koşu kitinde ise etkinlik tişörtü ve çeşitli sürpriz hediyeler yer alacak. Ayrıca bu mesafeleri bitiren herkese günün anısına birer madalya verilecek.

İyilik koşularının dünyada sivil toplum kuruluşları tarafından önemli bir gelir kaynağı olarak kullanılmasına rağmen Türkiye'de istenen seviyede kullanılamadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk Kızılayı bu alanda öncü olmayı hedefliyor. 'İyilik Koşusu' ile 3 sosyal projesine hız kazandırarak daha fazla kişiye yardım ulaştırmak isteyen Kızılay, bunun yanı sıra yardımseverlik koşuları ile ilgili farkındalığı da arttırmayı planlıyor. 'Beraber koşacağımız yolun sonunda, hepimiz için yapacağımız iyiliklere kaynak oluşturalım' sloganıyla herkesi 8 Kasım'da Kızılay Meydanı'nda buluşmaya davet ediyoruz."

Haber Ara