Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail'in yasa dışı yerleşim birimleri

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:- 'Tamamen reddedilen bu tür tutumların, barış için uğraşan bir kişi tarafından sergilenmesi mümkün değildir. (İsrail Başbakanı) Netanyahu'nun sadece bir gündemi var. O da 'bedeli barışı sağlamakla ilgili herhangi bir fırsatı yok etmek olsa bile' koltuğunu kaybetmemek'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 22:45:12

İsrail'in yasa dışı yerleşim birimleri
Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin kaldırılmasına izin vermeyeceği yönündeki açıklamalarını kınadı.

Ebu Gayt, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Tamamen reddedilen bu tür tutumların, barış için uğraşan bir kişi tarafından sergilenmesi mümkün değildir. Netanyahu'nun sadece bir gündemi var. O da 'bedeli barışı sağlamakla ilgili herhangi bir fırsatı yok etmek olsa bile' koltuğunu kaybetmemek." ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Ebu Gayt, ABD yönetimini, Filistin davasını barışçıl yollardan çözmek için sarf edeceği herhangi bir gerçek çabanın önündeki ana engelin Netanyahu'nun kendisi olduğunu idrak etmeye çağırdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin hiçbirinin kaldırılmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haber Ara