Dolar

32,3596

Euro

34,7347

Altın

2.393,18

Bist

10.208,65

İsrail'de Dürzilere destek gösterisi

İsrail'de Dürzilere destek gösterisi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 23:23:56

İsrail'de Dürzilere destek gösterisi
İsrail'in kuzey kesimindeki İsfiya kentinde toplanan Dürziler, Suriye'deki Dürzilerin korunması talebiyle gösteri yaptı.

Gösteriye katılan yaklaşık 4 bin eylemci, Suriye'deki Dürzilerin, kendilerini kuşatan güvenlik tehditlerine karşı himaye edilmesini talep etti.

Uluslararası topluma seslenen göstericiler, silahlı grupların hedef alma risklerine karşı Dürzilerin emniyetinin sağlanmasını istedi.

Öte yandan İsrail radyosunda yer alan haberde, Yarka beldesinde Dürzilerin yerel yetkililerinin toplantı yaptığı ve cumartesi günü Hz. Şuayb makamı olarak bilinen yerde bir gösteri yapma kararı aldıkları ifade edildi.

Suriye'de yerel kaynaklar, hafta içerisinde İdlib'in kırsalındaki Kalb Luza köyünde, "20 Dürzi'nin 3 Nusra mensubu tarafından öldürüldüğünü" duyurmuştu. Olayın, Nusra Cephesi'nden bir grubun, Suriye rejimi için bilgi topladığını düşündükleri bir Dürziyi alıkoymak için söz konusu köydeki bir eve gitmeleri ve aile üyelerinin bu kişiyi teslim etmek istememesi üzerine çıkan çatışmalar üzerine yaşandığı kaydedilmişti.

Dün Suriye'deki Nusra Cephesi tarafından yapılan açıklamada, "Kalb Luza köyünde yaşanan olay nedeniyle derin üzüntü duyulduğu ve olaya karışanların komutanlarının emirlerine muhalif şekilde hareket eden bazı Nusra mensupları olduğu" savunulmuş, "olaya karışanların en kısa sürede ortaya çıkarılacağı ve gereken cezalara çarptırılacağı" ifade edilmişti.

Haber Ara