Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Netanyahu:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 19:29:24

İsrail Başbakanı Netanyahu:
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail hükümetinin İran'ın nükleer silaha sahip olmasına sonuna kadar karşı çıkacağını söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İran ile 5+1 grubu arasında müzakereler devam ederken Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Tahran'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı etkinlikte ABD ve İsrail'e ölüm sloganlarının atıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "İran'la müzakere eden taraflara açıkça ölüm çağrısı yapılmasının ardından bile bu ülkeye taviz vermeye devam ediliyor. Anlaşılan o ki, her ne pahasına olursa olsun İran'la anlaşmaya varmak isteyenler var" denildi.

Netanyahu açıklamada, anlaşmaya varılmasına karşı olmadıklarını belirterek, "Biz sadece İran'ın nükleer silaha sahip olmasına karşıyız ve buna engel olma konusunda verdiğimiz söze bugün eskisinden daha çok bağlıyız. İsrail'in güvenliğini mühim görenlerin de bizimle birlikte bu sözü vermesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon bugün Knesset'te yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 grubu arasında imzalanması beklenen anlaşmayla ilgili olarak, "İran bu anlaşmadan sonra teröre destek vermeye devam edecek ve yaptırımların kaldırılmasıyla daha fazla mali kaynağa sahip olacak" yorumunda bulunmuştu.

İsrail, İran'ın nükleer programı konusunda imzalanacak herhangi bir anlaşmanın bu ülkenin nükleer kapasitesini büyük ölçüde azaltacak şekilde olmasını istiyor.

Haber Ara