Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 21:43:11

Irak'taki olaylar
Irak'ın Musul vilayetinde terör örgütü DAEŞ'in 50'den fazla genci kaçırdığı bildirildi.

Ulusal Koalisyon (Vataniyye) Bloku Ninova milletvekillerinden Abdurrahim eş-Şemri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in geçen cumartesi ve pazar günleri Musul'da 50'den fazla genci kaçırdığını ifade etti.

Kaçırılanların nereye götürüldüğüne ilişkin bilgi alınamadığını belirten Şemri, gençlerin çoğunun sosyal paylaşım ağlarında aktivist olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Şemri, hükümetten, DAEŞ'in Musul'daki varlığına son verilmesi konusunda sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

- Musul'da toplu mezar

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'un batısındaki Tel Abta nahiyesinde, polislere ait olduğu belirtilen 30 cesedin yer aldığı toplu mezara ulaşıldı. Cesetlerin geçen sene bölgedeki cezaevlerini ele geçirmesinin ardından DAEŞ tarafından öldürülen güvenlik güçlerine ait olduğu kaydedildi.

Toplu mezarın, bölgede son zamanlarda etkin olan yağışlar nedeniyle ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Teör örgütü DAEŞ'in Haziran 2014'te Irak'ın üçüncü büyük hapishanesi Baduş ile Et-Tesfirat ve Terörle Mücadele cezaevlerini ele geçirmesinin ardından binlerce mahkum firar etmiş, yüzlerce güvenlik görevlisi öldürülmüştü.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milisler ve Peşmerge güçlerince desteklenen Irak ordusu, DAEŞ'in ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Haber Ara