Dolar

32,2649

Euro

34,7805

Altın

2.437,53

Bist

10.268,58

İlhanlı Tekkesi yaralıları Türkiye'nin desteğiyle tedavi ediliyor

İlhanlı Tekkesi yaralıları Türkiye'nin desteğiyle tedavi ediliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 21:07:18

İlhanlı Tekkesi yaralıları Türkiye'nin desteğiyle tedavi ediliyor
Irak hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağı tarafından vurulduğu iddia edilen Kerkük iline bağlı Dakuk ilçesindeki İlhanlı Tekkesi'nde ağır yaralanan üç kişi Türkiye'nin desteğiyle Erbil'de tedavi ediliyor.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ve beraberindeki heyet ile Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, özel bir hastahanede tedavi edilen üç yaralıyı ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de durumları hakkında bilgi aldı.

İnam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, durumu ağır olan üç yaralıyı Erbil'deki özel bir hastahanede tedavi ettirdiklerini söyledi. İnam, din, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan Irak'ta mağdur olan tüm kesimlere Türkiye olarak yardım ettiklerini vurguladı.

Aydın Maruf da 15 Türkmen kadının hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Maruf, dini tören sırasında bir savaş uçağının İlhanlı Tekkesi'ni vurduğunu hatırlattı.

Kerkük'ün güneyinde yer alan Türkmenlerin yaşadığı Dakuk ilçesinde 21 Ekim'de kadınların Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilişini anmak amacıyla matem töreni düzenlediği sırada, İlhanlı Tekkesi'ne hava saldırısı yapılmıştı.

Haber Ara