Dolar

32,4096

Euro

34,8029

Altın

2.435,92

Bist

9.949,46

İftar programında kullanılan namazla ilgili ifadeler

İftar programında kullanılan namazla ilgili ifadeler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 16:41:37

İftar programında kullanılan namazla ilgili ifadeler
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin, "Bu konuşmayı fakülte dekanı olarak başta şahsım ve diğer öğretim üyelerimizin asla tasvip etmediğini belirtmek isterim. Muhtemelen maksadını aşan bir ifadede bulunan, adı geçen öğretim üyemizin de yanlış anlamalara meydan vermemek için, bu beyanıyla ilgili bir düzeltme ve açıklama yapması uygun olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, yazılı açıklamasında, fakültenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon kanalında yayınlanan iftar öncesi programda, "namaz kılmayanların hayvan olduğunu" ifade eden talihsiz bir açıklama yaptığını belirtti.

Aşkar'ın bu açıklamalarını, ilahiyatçı akademisyenler bir yana, sağduyu sahibi hiçbir Müslümanın kabul etmeyeceğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Bu konuşmayı fakülte dekanı olarak başta şahsım ve diğer öğretim üyelerimizin asla tasvip etmediğini belirtmek isterim. Muhtemelen maksadını aşan bir ifadede bulunan adı geçen öğretim üyemizin de yanlış anlamalara meydan vermemek için, bu beyanıyla ilgili bir düzeltme ve açıklama yapması uygun olacaktır."

Haber Ara