Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HDP, AİHM önünde destek istedi

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve bir grup milletvekili, Strazburg'da AP üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması yaparak Demirtaş ve Yüksekdağ'a destek verilmesini istedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 20:23:45

HDP, AİHM önünde destek istedi
HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve bir grup milletvekili Strazburg'da bazı Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması yaparak tutuklu milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a destek verilmesini istedi.

Baydemir, HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Ertuğrul Kürkçü ve Mithat Sancar ile birlikte, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde yapılacağı ilan edilen basın açıklaması için Strazburg'a geldi. AİHM yönetiminin içeriye giriş izni vermediği heyet, açıklamayı AİHM binası önünde yaptı.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasının özünde bir hukuki zemin olmadığını iddia eden Baydemir, "Bugün burada, adalet için, bizlerle dayanışma içerisinde bulunan (AP'deki) siyasi partilerin grup temsilcilerine, milletvekillerine, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerimiz adına içtenlikle teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Baydemir'in konuşmasından sonra AP'deki Yeşiller Grubunun Alman üyesi Rebecca Harms, Birleşik Sol Grup Başkanı Alman Gabriele Zimmer, Sosyal Demokrat Grup Başkan Yardımcısı Avusturyalı Josef Weidenholzer de konuşma yaptı.


Haber Ara