Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hanefi Avcı kitaplarını imzaladı

Hanefi Avcı kitaplarını imzaladı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 15:58:08

Hanefi Avcı kitaplarını imzaladı
Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, 'Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı kitabını, cemaatin bir bütün halinde devletin bütün kurumlarına girerek, neler yaptığını göstermek adına yazdığını söyledi.

Beyazıt Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşan Avcı, 'Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' ve 'Haliç'te Yaşayan Simonlar kitaplarını imzaladı. Avcı, imza standının önünde uzun kuyruklar oluşturan okurlarının isteğini kırmayarak, onlarla fotoğraf da çektirdi.

Fuarda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Avcı, kitaplarını okuyanlardan çok olumlu tepkiler aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'İlk kitabım biraz daha olağanüstü şartlarda yazılmıştı. O günkü şartlar çok daha farklıydı. Cemaat ise son sürat gidiyordu ve hukuk çileli bir ortamdaydı. Bugün ise birçok şeyin görüldüğü, birçok şeyin fark edildiği, artık cemaatin yaptıklarının anlaşıldığı bir ortamdayız. (Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer) kitabını, cemaatin ne yaptığını tek tek olaylarla değil, bir bütün halinde görmek, cemaatin bir bütün halinde devletin bütün kurumlarına girerek, neler yaptığını göstermek adına yazdım. Bu kitabın yazıldığı ortam ve şartlar biraz daha olayı tanımlamaya, biraz daha olayı netleştirmeye yönelik. Birincisi ise biraz daha farklı bir konjonktürde yazılmıştı.'

İnsanların bu ve benzeri kitapları okuduğunu, böylece birtakım şeylerin fark edildiğini aktaran Avcı, 'Artık cemaat fark edildi. Şu an, belli bir aşamayı geçtiğimiz bir zaman. Bu aşamanın daha da ilerlemesi, devlet içinde cemaatin belli yapılarının ayıklanması lazım. Bu olaylardan ders alınarak, bir daha devlete ve devletin kanunlarına uyulması gerektiği anlaşılır. Bunlara bir katkımız olmuşsa 'ne ala' diyorum' ifadelerini kullandı.

Haber Ara