Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Haber bültenini görme engelli kadın sundu

Haber bültenini görme engelli kadın sundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 22:28:05

Haber bültenini görme engelli kadın sundu
Ordu'daki yerel bir televizyon kanalı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle, ana haber bültenini görme engelli Güner Kurnaz'a sundurdu.

Merkezi Ordu'da bulunan ve uydudan yayın yapan TV 52'nin yöneticileri, Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla, ana haber bültenini, Ordu Yeşilırmak Elektrik (YEDAŞ) Koordinatörlüğü'nde santral sorumlusu olarak çalışan görme engelli Kurnaz'ın sunmasını sağladı.

Yaklaşık 1 saatlik bülteni Braille alfabesiyle oluşturulan metinler aracılığıyla sunmayı başaran 46 yaşındaki Güner Kurnaz, haber bültenini sunduğu zaman diliminde Görme Engelliler Futsal Milli Takımı oyuncusu Vedat Yavuz'u konuk olarak aldı.

Spikerliğini yaptığı ana haber bültenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kurnaz, hayatında ilk defa haber sunduğunu söyledi.

Teklif geldiğinde çok heyecanlandığını anlatan Güner Kurnaz, "Hemen 'evet' dedim. Bugün de canlı olarak haber sundum. Benim için de bir ilk oldu. Bizlere bu heyecanı yaşatan herkese çok teşekkür ederim. Umarım ekranları başında bizleri izleyenler de memnun kalmıştır" dedi.

"Hayatta bir hayalim daha gerçekleşmiş oldu" diyen Kurnaz, "Engellilere fırsat verilmesi durumunda neler yapabileceğini herkes görmüş oldu. Burada engellileri temsilen yer aldım. İnşallah bundan sonra da engellilere fırsat verilmesi durumunda neler yapabileceklerini herkes görür" diye konuştu.

TV 52 Haber Koordinatörü Fatma Meltem Naz Yılmaz ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirterek, "İyi ki böyle bir kararı almışız. Görme engelli arkadaşımız, yıllardır bu işi yapıyormuş gibi hatasız bir şekilde haberleri sundu. Kendisinden çok memnun kaldık. Bir sonraki engelliler gününde bu uygulamamızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Ara