Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Gerçek hayırsever' Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

'Gerçek hayırsever' Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 11:41:42

'Gerçek hayırsever' Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü
Taksim'de, daha önce bir kişinin Suriyeli çocuklara döner dağıtılmasını istedikten sonra parayı vermeden ayrıldığı büfeye, bir hayırsever tarafından 500 lira gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Taksim Sıraselviler'deki büfeye geçtiğimiz günlerde giden bir kadın, Suriyeli çocuklara dağıtılmak üzere döner sipariş etti. Kimliği öğrenilemeyen kadın, döner dağıtıldıktan sonra döviz bürosuna uğrayacağını söyleyerek ücreti ödemeden buradan ayrıldı.

Olayı basından öğrenen ve ismini açıklamayan bir hayırsever de büfeye zarf içinde bir mektup ve 500 lira gönderdi.

Hayırsever mektubunda, yaşananları medyadan öğrendiğini ve 500 lirayı büfenin zararının karşılanması ve Suriyeli çocuklara yeniden döner dağıtılması için gönderdiğini ifade etti.

- "İnsanlığımız elden gitmiş"

Hayırseverin mektubunda ayrıca, "Birisi sizden 35 Suriyeli çocuk için döner almış ama parasını vermeden çekmiş gitmiş. Ne tarafından tutsak elimizde kalacak bir olay bu. Seni kandırana da bunun üzerinden 'Bu tipler hep böyledir' diyerek inançlı insanlara çakana da, yarını garantiymiş gibi Suriyeli'ye küfür edene de ne desek boş. Oturup ağlayalım halimize. İnsanlığımız gitmiş elden, dahası var mı?" ifadeleri yer aldı.

Mektupta, "Aslında o dönerlerin parası, Suriye'de, Gazze'de, Şemdinli'de Erdoğan'ın hayal ettiği özgür ve onurlu Müslümanlar için ölen şehitlerin kanıyla ödendi" görüşlerine yer veren hayırsever, büfe sahibine, parayı kabul etmesi ricasında bulundu.

İş yeri sahibi Mikail Sabuncu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, parayı ve mektubu gönderen kişiyi tanımadığını söyledi.

Zarfın kendisine dört gün önce ulaştığını belirten Sabuncu, gönderilen parayla aynı gün Suriyeli çocuklara yeniden döner dağıttıklarını kaydetti.

Haber Ara