Dolar

32,3967

Euro

34,6239

Altın

2.392,35

Bist

10.045,74

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 20:03:32

Genel seçime doğru
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin iki gündür seçimi, bütün problemlerini unuttuğunu, bir holdinge ve basın kuruluşlarına yapılan baskını ve el koymayı konuştuğunu" belirtti.

Destici, partisinin Kağıthane Sadabat Parkı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Seçime az bir süre kaldığını anımsatan Destici, ülkenin seçimden daha önemli sorunları olduğunu öne sürerek, "milletin, devletin ve ülkenin bir beka, bölünme sorunuyla karşı karşıya olduğunu" savundu.

Son 13 yıldan AK Parti'nin sorumlu olduğunu anlatan Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu arkadaşlara söyledik 'Bu yol, doğru bir yol değil. Oradaki korucularımızı, devletin yanında durmuş aşiretleri, manevi pınarlardan beslenen kardeşlerimizi, diğer siyasi partileri bir kenara bırakıp, sadece PKK'yı muhatap almayın. Eğer bunu yaparsanız, PKK'yı meşrulaştırırsınız, hem bölgede güçlendirirsiniz hem kendi yaralarını tedavi etme şansı tanırsınız ve siyasi olarak da büyük bir güç haline getirirsiniz.' 'Biz kandırıldık' diyorlar ama milleti aldattılar."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Destici, "Sayın Başbakan'a sormak istiyorum, Türkiye'de adalet var mı? Adalet varsa siz Türkiye'nin başındasınız, adaleti dağıtmakla yükümlüsünüz. Siz TRT'de yüzlerce saat konuşacaksınız, biz de bir dakika konuşmayacağız. Senin adalet anlayışın bu mu" diye sordu.

Türkiye'nin Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına odaklandığını anlatan Destici, şunları kaydetti:

"Türkiye, iki gündür seçimi, bütün problemlerini unuttu, bir holdinge ve basın kuruluşlarına yapılan baskını ve el koymayı konuştu. Bu tamamen bir proje, seçime 3 gün kala yapılması, aynı zamanda bir gündem değiştirme operasyonudur. Çünkü milletin açlığı, işsizliği, taşeron işçiler, emekliler, terör, Suriye konuşulmasın, Koza İpek ile Bugün ve Kanaltürk televizyonlarına yapılan operasyonlar konuşulsun. Bu kararı bir hakim verdi. Bir hakim verdiği için denilebilir ki, hukukidir. Ama ben o hakim bey kardeşimize soruyorum, 'Peki şu atadığın kayyumlara baktığımızda sen bunun hukuki bir karar olduğuna inanıyor musun?' O listenin içerisinde niye sadece AK Partililer var, eğer bu hukuki bir kararsa o kayyumun içinde niye BBP'li, MHP'li, CHP'li, Saadet Parti'li yok. Bu karar hukuki bir karar değil, siyasi bir karar derken işte bunun için diyorduk."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, son dönemde partililerin istifa edip başka partilere geçtiği iddiasına değinerek, "Eğer bir resmi BBP üyesi, AK Parti'ye geçmişse istifa edeceğim, siz edecek misiniz? O milletvekili adayına, o yalancı genel başkan yardımcısına buradan sesleniyorum. Kars'ta, resmi BBP partisi üyesi geçmişse ben istifa edeceğim, hadi siz de edin. Partimizden düzenlenen geçiş törenlerini tamamı manipülasyon, aldatmaca ve hareketimiz üzerinde oynanan oyunlardır" ifadelerini kullandı.

Destici konuşmasının ardından, partisinin milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

Haber Ara