Dolar

32,2716

Euro

34,8474

Altın

2.414,74

Bist

10.280,60

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 22:27:17

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bugünlerde hep ortaya konan bir şey var. Birtakım kelimelerin üzerinde olumsuz anlamlar taşıtmak isteniyor. Bunların karşısında durmanız lazım. Örneğin dinimizin ismi terörle yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bir kere bunu tamamıyla şartsız şurtsuz ret ediyoruz. Bunun kullanılmaması konusunda sizlerin sesini yükseltmesi lazım" dedi.

Kılıç, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığınca Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kürsü Senin Söz Senin" konulu programda gençlerle bir araya geldi.

Gençleri, geleceğin, ülkenin, milletin ve insanlığın umudu olarak gördüklerini ifade eden Kılıç, gençlere hayallerinin peşinde koşmalarını tavsiye etti.

Başarılı insanların hayallerinin peşinde yürüyen insanlar olduğunu, başarıya giden yolun hayal etmekten geçtiğini belirten Bakan Kılıç, "Çıktığınız yolda yaptığınız işin en iyisini yapmak için çalışın. Bu size göre çok önemli olmayan bir iş olabilir ama uzmanlaşmak diye tabir ettiğimiz şey bu. Yani bir işi yapmak için yola çıktığınızda onu her açıdan iyi inceleyin ve onu öğrenmeye çalışın" diye konuştu.

Gençlere, "Sizin üzerinizde ecdadımızın hakkı var" diye seslenen Kılıç, şöyle konuştu:

"Sizin üzerinizdeki sorumluluk medeniyetinizden ve inancınızdan gelen sorumluluk çok ağırdır. Peygamber Efendimizin mücadelesini iyi anlayın. Tebliğ ettiği gerçekleri iyi anlayın. Bunları iyi anlayın ki siz de hayatınızda iyi uygulayabilesiniz. Bugünlerde hep ortaya konan bir şey var. Birtakım kelimelerin üzerinde olumsuz anlamlar taşıtmak isteniyor. Bunların karşısında durmanız lazım. Örneğin dinimizin ismi terörle yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bir kere bunu tamamıyla şartsız şurtsuz ret ediyoruz. Bunun kullanılmaması konusunda sizlerin sesini yükseltmesi lazım. Demek ki biz sesimizi yeterince yükseltmiyoruz ki İslam dininin adını terörle yan yana kullanabilenler oluyor. Demek ki bizde bir eksiklik var hepimizde. Demek ki bizde daha çok ortaya çıkmalıyız. Biz daha fazla dinimizi savunmalıyız. Bu bizim üzerimizde bir sorumluluk. Üzerimizde medeniyetimizin de sorumluluğu var, tarihimizin de sorumluluğu var, ecdadımızın da sorumluluğu var."

Bakan Kılıç, bazı batılı kaynaklarda, kutsal anlam taşıyan cihad için birtakım benzetmeler yapıldığını ifade ederek "Örneğin bizim için çok kutsal anlamı olan cihadın nelerle anılmaya çalışıldığını iyi görün. Cihadın en büyüğü kendimizle olanıdır, nefsimizle olandır. Daha iyi bir insan olmak için verdiğimiz mücadeledir. Allah'ın bize koymuş olduğu kurallar içerisinde yaşamanın çabasını vermektir. Ama kendimizden başlayarak. Bizden başlar, başkasından değil. Bunu iyi anlamak lazım, bunu iyi idrak etmek gerekiyor. Sizlerin bunları iyi anlaması gerekiyor. Çünkü bunları sizler temsil edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Programın ardından Bakan Kılıç, Bahçekonak köyünde düzenlenen asker uğurlama törenine katıldı.

Haber Ara