Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 22:23:02

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, "Biz HDP'den samimiyet bekliyoruz. 7 Haziran öncesi söylediği şeylerin şimdi de ispatını bekliyoruz" dedi.

İzmir Mardinliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım, Türkiye'nin her yerinde kardeşlik, birlik beraberlik istediklerini, Türkiye'yi bölmek isteyenleri istemediklerini söyledi.

Birlikten kuvvet ve kardeşlik doğacağını, birlik ve beraberliği asla tartışma konusu yapmayacaklarını kaydeden Yıldırım, terör sorununun en fazla Gündeydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkilediğini söyledi.

Türkiye'nin, enerjisinin tüketilerek zayıflatılmaya çalışıldığını öne süren Yıldırım, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütü piyasaya bölme hevesiyle çıktı. 2013'te bölmekten vazgeçtiler. Bu milleti bölemezler, bu toprakları parçalayamazlar. Türkiye'nin bütünlüğü içinde demokratik haklarımızı alacağız dediler, buna kim itiraz edebilir, kimse itiraz edemez. Artık bölücülüğü değil, sadece terörü konuşuyoruz. Türkiye'nin bulunduğu konum çok önemli. Diyarbakır Bağdat'a 670, İzmir'e 1410 kilometre ama Diyarbakır'da olan hiçbir şey Bağdat'ı ilgilendirmez ama İzmir'i ilgilendirir. Biz etle tırnak gibi olmuşuz."

HDP'nin rahatça siyaset yapmasına AK Parti iktidarının yaptığı açılımların yardımcı olduğunu söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz HDP'den samimiyet bekliyoruz. 7 Haziran öncesi söylediği şeylerin şimdi de ispatını bekliyoruz. 'Bizim bölme derdimiz yok, Türkiye partisi olacağız' dediler. Vatandaş çok destek verdi, 6 milyonun üzerinde oy aldılar. Bu tabii ki bir fırsat, kardeşlik ve çözüm için fırsat. Çıkıp apaçık şekilde PKK, DAEŞ, DHKP-C hepsi kanlı terör örgütüdür, bizi temsil edemez, biz şiddetle tüm terör örgütlerini kınıyoruz demeleri lazım. Bunu beklemek bu milletin hakkıdır."

Bakanlığı döneminde Mardin'e 14 milyar liralık yatırım yapıldığını, 28 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 250 kilometreye çıktığını belirten Yıldırım, 2003'te 363 iniş kalkış yapılan Mardin Havaalanı'nda bu sayının 2014'te 3 bin 593'e yükseldiğini ifade etti.

Yıldırım, AK Parti iktidarında 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, "yolsuzluk" olan yerde bu kadar yolun yapılamayacağını belirterek, "12 yıl görev yaptım. Bu süreçte 300 milyar liraya hükmettim, yani 300 katrilyon. Türkiye'nin bugünkü bütçesine yakın. Her kuruşunun altında imza var, hepsinin de hesabını veririm. Kimse altında kalacağı işin arkasında olmasın. Bize çamur atmaya kalkanlar, o çamur sıçrar yüzlerini simsiyah eder" diye konuştu.

Haber Ara