Dolar

32,2742

Euro

34,7394

Altın

2.402,42

Bist

10.247,75

Gençler, hoşgörü için denklanşöre bastı

Gençler, hoşgörü için denklanşöre bastı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 14:45:32

Gençler, hoşgörü için denklanşöre bastı
Genç fotoğrafçıların, 2015-2016 yılı İslam Dünyası Gençlik Başkenti seçilen İstanbul ile ilgili algılarını "hoşgörü" teması çerçevesinde yansıtan fotoğrafları, 16-25 Aralık arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) tarafından "İstanbul İİT Gençlik Başkenti" programı kapsamında düzenlenen "Hoşgörünün Fotoğrafı+/Photo for Tolerance+" temalı Uluslararası Gençlik Fotoğraf Yarışması'nın sergisi, 16 Aralık'ta sanatseverlerle buluşacak.

Tarihte pek çok önemli medeniyete başkentlik yapan bir şehir olarak İstanbul vizyonunu yansıtan "Diyalog, Hoşgörü ve Gençlik" temalı uluslararası gençlik fotoğraf yarışmasının sergisinin ödül töreni ise 21 Aralık'ta yapılacak.

Törende, Behiç Günalan, Cengiz Karlıova, Ersin Alok, Musa Akgül, Neslihan Yazıcılar, Sevinj İskenderova ve Ümit Karlı'nın yer aldığı seçici kurulun değerlendirilmesi sonucunda ödüller sahiplerini bulacak. Yarışmada ilk 3'e giren fotoğraf sahiplerine sırasıyla 2500 dolar, 1200 dolar ve 800 dolar ödül verilecek. Ayrıca 1 kişiye de 500 dolarlık OIC Youth Capital mansiyon ödülü takdim edilecek.

- Yarışma hakkında

"Photo for Tolerance+" yarışması, İstanbul İslam Dünyası Gençlik Başkenti programının aktivitelerinden birisi. İlk kez düzenlenen etkinlik; gençlerin çıkarlarının savunulması, sürdürülebilir kalkınmanın, akademik ve sürekli eğitimin desteklenmesi, yeni neslin ahlaki gelişiminin güçlendirilmesi, kültür ve medeniyetler arasında diyalog kurulması misyonunu taşıyor.

57 üyesi olan İİT ülkelerindeki genç fotoğrafçılar, farklı kültür ve dinler arasında "Barış, saygı, hoşgörü, dayanışma, adalet, evrensellik, merhamet" temaları çerçevesinde İstanbul'un sahip olduğu medeniyetler mirasına ve günümüzde modern İstanbul'un dünyaya verdiği mesaja odaklanan fotoğrafları ile bu yarışmaya katıldı.

Haber Ara