Dolar

32,3856

Euro

34,6339

Altın

2.393,76

Bist

10.045,74

Gazze sınırında Filistinli tutuklulara destek gösterisi

-Tutuklu yakınları, uluslararası toplumdan, Filistinli tutukluların serbest bırakılması için İsrail'e baskı uygulanmasını istedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-09 14:06:17

Gazze sınırında Filistinli tutuklulara destek gösterisi
Abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için gösteri düzenlendi.

Gazze kentinin doğusunda sınır çitlerine yaklaşık 700 metre mesafede toplanan tutuklu yakınları, uluslararası toplumdan, Filistinli tutukluların serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapılmasını istedi.

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği Müdürü Tevfik Ebu Naim, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen dayanışma gösterisi aracılığıyla Filistin halkının ve tutukluların yaşadığı dramı ifade ettiklerini belirtti.

Ebu Naim, İsrail'in işlediği suçları görmezden gelip hesap sormaktan geri duran uluslararası insan hakları kuruluşlarını da kınadı.

Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ise "İşgal hapishanelerindeki esirler, teröre karşı mücadelemizi temsil ediyor. Vatana dönüş meselesi, esirler meselesiyle de bağlantılıdır." ifadesini kullandı.

İsrail hapishanelerinde 350'si çocuk olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

- "Büyük Dönüş Yürüyüşü"

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yıl dönümü kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana 32 Filistinli şehit oldu, birçoğu gerçek mermiyle vurulan 3 bine yakın gösterici yaralandı.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.





Haber Ara