Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Fransa'daki bölgesel seçimler

Fransa'daki bölgesel seçimler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 22:12:59

Fransa'daki bölgesel seçimler
Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Fransa'daki bölgesel seçimleri aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin kazanmasını "Avrupa'nın entegrasyon projesi için çok kötü bir haber" olarak değerlendirdi.

Fransa'nın 13 bölgesel yönetimini belirlemek için yapılan seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı FN partisinin kazanmasına, İspanyol hükümetinden tepki geldi.

İspanyol haber ajansı EFE'ye demeç veren Dışişleri Bakanı Margallo, FN'nin seçimleri kazanmasını "Avrupa'nın entegrasyon projesi için çok kötü bir haber" olarak nitelendirerek, "Fransa'da FN'nin seçimleri kazanması günün en kötü haberi. Ulusal Cephe, Avrupa'da bizim için olabilecek en kötü şey. Çünkü yabancı düşmanı, çok fazla Avrupa karşıtı ve çok aşırı görüşlü bir parti" dedi.

"AB'nin, dünyanın süper güçleri ABD, Çin, Hindistan veya diğer büyük bloklarla rekabet ettiğini" belirten Margallo, Avrupa ülkelerini kurtarmak için tek yolun Avrupa'ya entegrasyon projesinden geçtiğini, birlikte çalışmaları gerektiğini, aksi halde AB'nin "bir temalı park haline geleceğini" savundu.

Haber Ara