Dolar

32,4539

Euro

34,7509

Altın

2.423,87

Bist

10.082,77

Fransa Başbakanı Cazeneuve Tunus'ta

Cazeneuve:'Fransa endüstri, tarım ve altyapı alanlarında kullanılmak üzere beş yıl içinde Tunus'a yaklaşık 1,2 milyar avro yardım sağlayacak'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 15:59:24

Fransa Başbakanı Cazeneuve Tunus'ta
Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, Tunus'un 2020 ekonomik kalkınma projesi kapsamında Paris yönetiminin bu ülkeye beş yıl içinde 1,2 milyar avro değerinde yardım sağlayacağını belirtti.

Bölge turu kapsamında Tunus'a bir ziyaret gerçekleştiren Cazeneuve, başkentteki Kartaca Sarayı'nda Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi tarafından kabul edildi.

Cazeneuve, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun 2020 ekonomik kalkınma projesi kapsamında Tunus'a 14 milyar avro vaat ettiğine değinerek, "Fransa endüstri, tarım ve altyapı alanlarında kullanılmak üzere beş yıl içinde Tunus'a yaklaşık 1,2 milyar avro yardım sağlayacak." dedi.

Terörle mücadele konusunda Tunus güvenlik birimlerinin eğitimi, belge sahteciliğiyle mücadele ve istihbarat paylaşımı gibi 132 alanda karşılıklı işbirliği gerçekleştirildiğini kaydeden Cazeneuve, Tunus'ta 140 bin kişiye istihdam sağlayan bin 300 Fransız şirketin Tunus'ta yaşanan olayların ardından bu ülkeyi terk etmediğini söyledi.

Fransa'nın Tunus'tan 4,2 milyar avro hacminde ithalatı olduğuna işaret eden Cazeneuve, bu rakamın ülkesinin Tunus ürünleri ve hizmetlerine olan güvenini ortaya koyduğunu ifade etti.

Cazeneuve ayrıca Fransa'da halihazırda 13 bin Tunuslu öğrenci bulunduğunu hatırlatarak, Paris'in bu öğrencilere vize kolaylığı sağlayacağını kaydetti.

Fransa Başbakanı Cazeneuve'un Tunus'taki temasları kapsamında mevkidaşı Yusuf Şahid ile de bir araya gelmesi bekleniyor.



Haber Ara