Dolar

32,1980

Euro

35,0213

Altın

2.512,44

Bist

10.739,57

Hatay'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)'Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını 'DEAŞ ile mücadele' kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar, DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir'- 'Rejimin, rejim tarafından desteklenen, kullanılan terör örgütlerinin PYD, YPG gibi bütün o güçlerin gerçekleştirdikleri hoyratça saldırıların hiçbir meşruiyeti, vicdanlar

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 15:59:52

Hatay'da toplu açılış töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını 'DEAŞ ile mücadele' kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar, DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir." dedi.

Erdoğan, İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "Bu meydandan Hatay'ın tüm ilçelerindeki, mahallerindeki kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Buradan Hatay'ın, sizlerin yıllardır kendi canınızdan bir parça gibi görerek sahip çıktığınız muhacir kardeşlerimi selamlıyorum." sözleriyle başladı.

Hatay'ın, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kardeşliğin şehri olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Hatay'ın, bu kavramı dillerinden düşürmedikleri halde fiiliyatta yanından bile geçmeyenlere, medeniyet şehri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, medeniyetin sözle ve şekille değil, mağdurlar ile mazlumlara kucak açarak, yaşatarak mümkün olduğunun ispatının Hatay olduğunu vurguladı.

Bu duyguları hissetmek için insan olunması ve insanlığın kaybedilmemesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "İşte İdlib'te yaşananlar ortada. İdlib, Hatay'ın neredeyse bir el uzatımı mesafesinde. Suriye rejiminin orada yaptığı vahşi katliamı gördünüz değil mi? Günahsız, suçsuz, savunmasız çocukların kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla nasıl katledildiğini gördünüz değil mi? O, biçare yavruların görüntülerini seyretmeye bile yüreğimiz dayanmıyor. Allah onların ailelerine sabırlar versin." diye konuştu.

- "Yaralananları hastanede ziyaret edeceğim"

Bugün imkan bulursa kimyasal silah saldırısında yaralananları hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileteceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Saldırıda hayatını kaybeden çocuklarımızın ve sivillerin, hayatta kalabilmiş olan yakınlarına başsağlığı diliyorum. Buradan açıkça ifade ediyorum, çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvenli hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonunu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını 'DEAŞ ile mücadele' kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar, DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir. Rejimin, rejim tarafından desteklenen, kullanılan terör örgütlerinin PYD, YPG gibi bütün o güçlerin gerçekleştirdikleri hoyratça saldırıların hiçbir meşruiyeti, vicdanlara teskin edecek hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de aynı şekilde Irak'ta katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor."

(Sürecek)



Haber Ara