Dolar

32,2802

Euro

34,7606

Altın

2.398,30

Bist

10.276,88

Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı kapılarını açtı

Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı kapılarını açtı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 15:59:23

Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı kapılarını açtı
Bu yıl 13. kez düzenlenen "Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı", İstanbul Yeşilköy CNR Expo'da kapılarını açtı.

Yapılan açıklamaya göre Medyafors Fuarcılık organizasyonu, Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen 13. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bugünden itibaren ilgililerin ziyaretine açıldı.

22 bin metrekare alanda yerli ve yabancı olmak üzere 400 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışına, Malezya Ticaret Bakanı Hamza Bin Zainudin, Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Guy Gras ve çok sayıda yetkili katıldı.

Zainudin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, ülkesi ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisinin önemine değindi.

"Ülkemizin firmalarını Türkiye'de, Türk firmalarını da Malezya'da daha sık görmek istiyoruz" diyen Zainudin, franchise sektörünün iki ülke arasındaki gelişimini sağlamak amacıyla karşılıklı olarak devlet desteğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Zainudin, franchise alanında devlet desteğinin artırılması için karşılıklı girişimlerde bulunacaklarını, böylece iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına da katkı yapmış olacaklarını dile getirdi.

- "Türkiye, franchise alanındaki en önemli partnerlerimizden birisi"

Guy Gras ise Türkiye'nin uzun süredir kendi federasyonlarına üye olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin franchise alanındaki en önemli partnerlerinden biri olduğunu bildirdi.

Türkiye'deki franchise sektörünün Avrupa'da en büyük potansiyele sahip ikinci sektör olduğunu aktaran Gras, Türkiye'den UFRAD ve kendi federasyonları arasında imzalanan anlaşmalarla işbirliği potansiyelini daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

UFRAD Başkanı Mustafa Aydın da Türkiye'nin bugün 43 milyar dolarlık franchise hacmine sahip olduğunu, bu hacmin en kısa sürede 50 milyar dolara yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Bu arada fuar kapsamında 4 gün süresince UFRAD tarafından hem girişimcilere, hem de markalara yol gösterici nitelikte seminerler düzenlenecek.

Haber Ara