Dolar

32,5131

Euro

34,9299

Altın

2.439,47

Bist

9.915,62

'Ford Sürüş Akademisi' trafikte gençleri eğitiyor

'Ford Sürüş Akademisi' trafikte gençleri eğitiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 13:27:57

'Ford Sürüş Akademisi' trafikte gençleri eğitiyor
Ford'un gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi'nin Türkiye ayağı İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşti.

Ford Sürüş Akademisi organizasyonuna katılan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk,"Ford'un yaptığı araştırmalar, dünya çapında 18-24 yaş arasındaki gençlerin başlıca ölüm sebepleri arasında trafik kazalarını göstermektedir. Genç sürücülerin deneyim eksikliğini gidermek amacıyla global olarak yürütülen ve gençler üzerinde belirgin pozitif etkileri görülen Ford Sürüş Akademisi projesinin Türkiye'de de genç sürücülerle buluşmasını arzu ettik" diye konuştu.

18-24 yaş aralığındaki gençleri hedefleyen ve yoğun ilgi gören, kontenjanları günler öncesinden dolan eğitim 3,5 saatlik seanslar olarak gerçekleşti.

4 aşamadan oluşan programda direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Avrupa'da, 18-24 yaş arası gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle, Ford Sürüş Akademisi'nde tehlike tanıma, direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak verildi.

- Ralli pilotu Murat Bostancı gençleri eğitti

Türkiye'de ilk defa Avrupa Ralli Kupası'nı kazanarak tarihe geçen Murat Bostancı, Ford Sürüş Akademisi kapsamında sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaştı.

8 ülkede, 27 farklı noktada, 133 sürüş akademisi eğitimine katılan gençlerin eğitim sonrasında kendilerine güvenlerinin arttığını ve programı arkadaşlarına tavsiye ettiklerini belirtiyor.

Türkiye'de ilk defa ücretsiz olarak gerçekleşen ve gençler tarafından yoğun ilgi gören eğitimlere katılan genç sürücüler, projenin güvenli sürüş anlamında hayli öğretici olduğunu ve trafikte yaptıkları bir çok hatanın farkına varmaları konusunda çok faydalı bir eğitim olduğunu söylediler.

Haber Ara