Dolar

32,2674

Euro

34,8543

Altın

2.435,19

Bist

10.268,58

FETÖ darbe girişimine karşı gençlerin rolü dikkat çekiyor

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinde Denizli'de, gençlerin katılımı dikkat çekiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 09:56:54

FETÖ darbe girişimine karşı gençlerin rolü dikkat çekiyor
Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinde Denizli'de, gençlerin katılımı dikkat çekiyor.

Gençlerin darbeye karşı rolüne dikkat çeken Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "15 Temmuz akşamı tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de darbeye hayır demek adına meydanları doldurdular. Biz de Merkezefendi Belediyesi okul başkanları meclisimiz var. Bunu bir yıl önce okullarda demokratik yollarla seçilmiş, başkanlarımızın kurmuş olduğu, bir araya gelmiş olduğu okul başkanları meclisimiz,ilk günden beri meydanlara çıkıp nöbete devam ediyorlardı. Bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıktıkları için, milletin iradesinin yanında yer aldıkları için. Ben bu gençlerimizle çok büyük gurur duyuyorum. Evet gençlerin demokrasiye sahip çıkmaları çok çok önemlidir. Çünkü gelecek gençlerin, gençlerimiz bu kültürle yetişecekler, diyecekler ki, biz 15 Temmuz akşamında biz Denizli'nin Çınar meydanında bu darbeye karşı çıkmıştık. Biz demokrasinin yanında yer almıştık. Millet iradesinin yanında yer almıştık, diyecekler ve bugünleri hatırlayacaklar, gurur duyacaklardır" açıklamasını yaptı.

Asker ve polisin karşı karşıya gelmesinden çok büyük üzüntü duyduğunu belirten Furkan Turhan, "Öncelikle büyük bir üzüntümüz var. Verilen gereksiz yere şehitler olsun, gerek kendi askerlerimizden, gerek kendi polisimizin karşı karşıya gelmesi olsun, üzüntümüz bundandır. Ne olursa olsun, darbeye hayır,demokrasiye evet diyoruz. Meydanlarda darbe karşıtı olarak, demokrasi yanlısı olarak devletimizi savunduk" diye belirtti.

Büyük bir sınavdan geçildiğini belirten Habibe Karaaslan, "Biz gençler olarak daha dinamiğiz ve daha seriyiz,bunun verdiği bir öncülükle sağ olsun arkadaşlarımız tankların önünde durdu. Biz zaten milletçe çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Ama bu sınavı başarıyla atlatmamız lazım. 1960 darbesinde Menderes'i astıkları zaman millet sesini çıkaramamıştı. 1980 darbesinden sonra yapılanlara kimse sesini çıkaramamıştı. Ama biz susmayacağız. Biz hepimiziz, tek bir vücuduz, tüm Türkiye olarak, Lazıyla, Türküyle, Kürdüyle, Çerkesiyle, Abazasıyla hep birlikteyiz. Hep beraber olacağız. Bu sınavdan da inşallah hep beraber başarıyla geçeceğiz" dedi.

Gençlerin darbeye karşı çıkarak geleceklerine yatırım yaptıklarını vurgulayan Kerimcan Demir, "Dinamik gençler olarak buralarda bulunmamız çok iyi bir şeydir. Gençler geleceklerine yatırım yapıyorlar, kendilerine yatırım yapıyorlar. İradelerine ve geleceklerine birikimler yapıyorlar. Bu çok güzel bir şey, her kesimden insanlarla beraber olmak çok güzel bir duygudur. Kimse ideoloji farkı gözetmiyor. Burada herkes beraber, olması gereken de budur. Bence bu Türkiye'de örnek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların ağlamasını istemediği için bu meydanda olduğunu belirten Turgut Sinan Elbi, "Bir öğrenci olarak, bir anne ve babanın çocukları için ağlamasını, ne de çocukların anne ve babaları için ağlamasını isterdim. Keşke göz yaşı dökülmeseydi" diye konuştu.

Haber Ara